Co zvířata žijí v Antarktidě?

Navzdory tomu, že Antarktida má některé z nejtvrdších chladných klimatických vzorů na planetě, oplývá drahokamy divoké zvěře, které jsou jedinečné pro její ekosystémy. Tato zvířata jsou dobře přizpůsobena k tomu, aby přežila toto extrémní počasí a v nich se živě rozmnožovala. Nedostatek lidského rozvoje na zamrzlém kontinentu také usnadňuje prosperitu antarktických volně žijících živočichů. Globální oteplování a další faktory související se změnou klimatu však stále více vybírají svou daň.

Antarktida Prion

Antarktický prion je také mořský pták, jehož peří a horní část těla jsou šedavě modré a podbřišník od hrdla k ocasnímu peru většinou bílý. Jeho účet je světle šedavý a zakřivený na špičce, zatímco čelo je zaoblené a nohy černé. Antarktida Prion má rozpětí křídel 80 až 91 centimetrů, váží 440 gramů a délka těla je 35 až 42 centimetrů, s podle polární ochrany. Jeho populace jsou distribuovány na antarktickém kontinentu a ostrovy jako Jižní Georgie, Scott, South Sandwich, South Orkney, South Shetland, Macquarie, Auckland, Heard, Crozet a Kerguelen, podle ministerstva životního prostředí, Austrálie Antarktida divize. Antarktické priony jsou sociální a žijí v hejnech tisíců na těchto ostrovech. Korýši jako euphausiids, drobní hlavonožci, malá ryba, polychaete červi, a mršina, být díl Antarctic Prion stravy. Pro krmení, to běží podél křídla vodní plochy natažené, a účet a hlava ponořené ve vodě nabrat jídlo. Pro reprodukci, Antarktida Prion položí jedno vejce v prosinci a je inkubován po dobu 45 dnů mužského a ženského mořského ptáka. 45 až 55 dní po vylíhnutí odcházejí mláďata samostatně. Podle polární ochrany, Antarktida Prion má životnost 15 až 20 let.

Orca (Killer Whale)

Velryba, nebo Orca, je masožravý oceánský savec a největší člen rodiny delfínů. Maximální délka samce je 9, 8 metru, samice 8, 5 metru a tele 2, 4 metru. Orca má 4-palcové zuby a v kontextu je to o velikosti minibusu. Muž orca váží 10.000 kilogramů, žena 7.500, a tele 180 kg, podle ochrany velryb a delfínů. Má obrovské černé tělo, bílou podbřišku, bílou náplast nad a za okem a šedou sedlo za hřbetním ploutvím. Strava Orca se skládá z tuleňů, lachtanů a ptáků, želv, žraloků, chobotnic, velryb, hlavonožců a ryb. Místo pro Orca je oceány se studenou vodou v Antarktidě, Norsko, Aljaška, severní Atlantik, a Pacifik oceány, podle National Oceanic a Atmospheric administrace (NOAA). Sexuální zralost pro mužské orky začíná v 15 letech, ale pouze v 21 letech jsou fyzicky zralí na to, aby se mohli narodit. Zralost ženského orcas začíná v raném věku, podle iniciativy ARKive. Životnost Orca je podle National Geographic 50 až 80 let. Orcas je společenský, a cestovat ve skupinách volal lusky, s 5 k 30 je nebo více, podle Defenders divoké zvěře. Ženy orcas vedou tyto lusky. Mohou také plavat rychlostí až 54 kilometrů za hodinu.

Penguin Adelie

Tučňák Adelie je stěhovavý pták pojmenovaný po manželce francouzského průzkumníka Antarktidy Dumont d'Urville, podle iniciativy ARKive. Jeho populace jsou rozšířena přes antarktický kontinent, a takové jižní ostrovy jako Jižní Shetland, jižní Orkney, jižní sendvič, a Bouvetoya, podle Penguin světa. Samec Adelie tučňák váží 5, 4 kg a samice 4, 7 kg. Dospělé tělesné délky dosahují asi 70 cm. V plné zralosti má adelie tučňák černou hlavu, bílé kruhy kolem každého oka a červený účet. Zadní strana je černá, s modrým hrotem peří; hruď je plná bílá, a nohy jsou šedé růžové, podle iniciativy ARKive. Primární dietou tučňáka Adelie je krill, malé ryby, chobotnice, amfipodi a hlavonožci. Chcete-li získat jídlo, je známo, že se potápíte 175 metrů do vody, a je to zdatný plavec, podle National Geographic. Tučňáci Adelie jsou společenští a chovají se v koloniích číslovaných do tisíců, v hnízdě depresí na zemi lemovaných malými kameny, chránících vejce před vodou. Občas kradou hnízdní hnízda z jiných hnízd. Samci i samice tučňáků Adelie střídají inkubaci vajec. Sexuální zralost začíná 3 až 6 let, podle zvířecí rozmanitosti, a může žít v průměru 20 let ve volné přírodě, podle National Geographic.

Mořská okurka

Mořské okurky je echinoderm také volal holothuroidea . Jeho tělo je tvarováno jako okurka s malým chapadlem, jako jsou trubkové nožičky, pro pohyb a krmení. V závislosti na druhu, může být mořská okurka červená, tmavě zelená a černá. Jeho délka se pohybuje od méně než palec do více než 6 stop, podle Národní federace divoké zvěře. Mořská okurka žije na mořském dně, nebo občas je na ní pohřbena, a je proto považována za dážďovku moře. Ještě další planktonické druhy mořských okurek plují na moři a pohybují se s proudy. Zachytává a živí se řasami, vodními bezobratlými a částicemi mořského odpadu a recykluje je zpět do oceánu jako žížala. Mořské okurky se nacházejí téměř ve všech mořských ekosystémech na planetě. Mořská okurka vystavuje sexuální a asexuální rysy, podle National Wildlife Federation. Samice uvolňují vajíčka do vody a oplodňují se při kontaktu se spermiemi uvolněnými samci. Pro tuto reprodukci musí mnoho mužů a žen být na jednom místě. Podle Národní federace divoké zvěře žije 5 až 10 let mořská okurka. Když hrozí, vypouští lepkavé nitě, aby zachytil své nepřátele nebo dokonce zmrzačil své vlastní tělo. Chybějící části těla se později regenerují.

Rotátory

Rotifers jsou malé mikroskopické zoo planktons, které se daří na vlhkých půdách, sladkovodních, brakických vodách a mořských prostředích, podle Reed Mariculture. Podle Encyklopedie života, tam je asi 2000 druhů rotifers, a jejich velikost obecně se pohybuje od 0.1 k 1 milimetr, ačkoli někteří dosahují 2 k 3 milimetry. Krmí se na mikro řasách a jsou potravou pro ryby, korýše, korály a jiné vodní organismy. Kvůli jejich vysoké reprodukční rychlosti a nutriční důležitosti, rotifers jsou používány v akvakultuře a akváriích. Některé rotifery vedou osamělý životní styl a jiné žijí v aktivních koloniích. Přední část rotoru má koronu, která působí dojmem rotujících kol. Podle muzea Paleontologické univerzity v Kalifornii žijí rotifery také v jezerních dně, řekách a potocích, čistírnách odpadních vod a dokonce rostou na sladkovodních korýšech. Antarktida je nativní rotifer je rezavý červený P hilodina gregaria . Během léta se nachází ve velkém množství v dně oceánu a v bazénech.

Modrá velryba

Jako jedna z největších zvířat na Zemi je hlavní potravou modré velryby krill, korýš a jeden z nejmenších vodních živočichů, který denně konzumuje 2 až 4 tuny. To je také nazýváno Antarktida modrá velryba. Délka samce je 29 metrů a samice je 33 let a tele je dlouhé 7 metrů. Mužská modrá velryba váží 150, 000 kilogramů, a samice 180, 000 kilogramů a váha lýtka je 2, 700 kilogramů, podle Whale a ochrany delfínů. Modrá hlava velryby činí až čtvrtinu délky jejího těla a má na svém zadním díle usměrněné tělo s bledě modrými skvrnami. Barva břicha je bledší nebo občas bílá, ale díky vrstvě řas vypadá žlutě. Hlava modré velryby je široká a dlouhá a ve tvaru písmene U. Má dvě dmychadla, která při výdechu chrlí vodní spreje až 9 metrů do vzduchu. Modré velryby jsou nalezené v severním Pacifiku a Atlantik, a jižní a severní Indický oceán, podle Whale a ochrany delfínů. V oceánech plavou v malých skupinách, ale většinou sami nebo ve dvojicích, podle National Geographic. Během léta tráví čas krmením v polárních vodách, a pak se pohybují směrem k rovníku na počátku zimy. Modrá velryba plave na 5 mil za hodinu, ale při rozrušení může dosáhnout až 20 mil za hodinu. Modré velryby jsou nejhlasitější zvířata na světě. V klidných podmínkách se navzájem slyší sténání, pulsy a sténání až 1000 kilometrů daleko, podle National Geographic. Sexuální zralost modré velryby začíná v 6 až 10 letech, podle americké společnosti Cetacean Society. Jeho průměrná životnost je 80 až 90 let v oceánu, podle National Geographic. Mezinárodní unie pro ochranu přírody (IUCN) klasifikuje velrybu modrou za ohrožený druh. Odhaduje se, že podle velryby velryby a delfínů zbývá 10 000 až 25 000 modrých velryb.

Snow Petrel

Sněhulák je dva poddruhy všech bílých ptáků s tmavýma očima, černým účtem a modravými šedivými nohama původem z chladného ledového antarktického kontinentu. Jeho hmotnostní rozsah je 260 až 460 gramů a délka 30 až 40 centimetrů s rozpětím křídel 75 až 95 centimetrů. Součástí sněhové bouře jsou ryby, chobotnice, měkkýši, krill, euphausiidy, mršina tuleňů, velryb a tučňáků a odpad. Populace sněžných buřinek jsou většinou v antarktickém kontinentu a peri-antarktických ostrovech, stejně jako v Jižní Georgii, Bouvetoya, South Sandwich a South Orkney Islands, kde hnízdí na útesech jako kolonie. Aby se vyhnuli predátorům, jako je například polární skua na jihu, létá sněhulák nízko nad vodou nebo velmi vysoko nad zemí. Sněhové bouřky jsou společenské a létají erraticky v netopýrovém pohybu. Ve štěrbinovém hnízdě může sněhulák stříkat ústy do pachových olejů páchnoucími vetřelci a podle New Zealand Birds Online může bojovat s jejich účty a křídly. Sněhová bouřka může podle Melbourne Museum žít až 20 let a jejich průměrný věk sexuální zralosti je sedm let, podle projektu Cold Regions Bibliography Project.

Kolosální chobotnice

Kolosální chobotnice je velký hluboký mořský dravec, jehož délka těla a chapadla dohromady je až 14 metrů, a váží asi 500 kilogramů, podle Oceana. Má osm ramen, jejichž délka je 0, 85 až 1, 15 metru, a dvě chapadla o délce 2, 1 metru podle muzea Nového Zélandu. Na konci ve tvaru chapadla na chapadlech má kolosální chobotnice rotující háčky, které chytí a drží kořist. Jeho strava se skládá z ryb, jako je patagonský zub-ryby, a další chobotnice. Kolosální kůže chobotnice je načervenale růžová a oči jsou větší než jiné tvory na planetě podle Squid World. Mužské chobotnice je menší než samice. Hluboké oceány Antarktidy a jihozápadní Pacifik na Novém Zélandu, kde se nachází kolosální chobotnice. Žije 1000 metrů pod povrchem. Výzkumníci věří, že kolosální quid vede osamělý životní styl a jedí velké množství potravin. Je známo, že bojuje s dravými spermatickými velrybami, které se na ní živí.

Leopard Seal

Leopardí pečeť je vodní, agresivní masožravý savec nacházející se na pobřeží antarktického kontinentu, sub-antarktických ostrovech a v Jižní Africe, Jižní Americe, Austrálii a pobřeží Nového Zélandu. Mužské leopardí těsnění váží až 300 kilogramů a samice do 500 kilogramů podle iniciativy ARKive. Délka těla samčího leopardího těsnění je mezi 2, 8 až 3, 3 metry a samice 2, 9 až 3, 8 metru. V plné zralosti je srst stříbřitě šedá až černá, srst s tmavými skvrnami a bledá podbřišník. Má přední ploutve pro plavání. Hlava leopardí pečetě je velká a plazově tvarovaná a krk dlouhý a ohebný a čelist s dlouhými psími zuby. Jeho strava se skládá z malých tuleňů, krill, tučňáků, mořských ptáků. Podle nich se schovává pod ledem a ponory pod vodou, podle NOAA trvá až 15 minut. Leopardí pečeť vede osamělý život, páry nebo menší skupinu. Podle Mezinárodní unie pro ochranu přírody dosahuje samice sexuální zralosti 4 roky a mužského leopardího pečeti 4, 5 roku. Průměrná životnost leopardí pečeti je 12 až 15 let ve volné přírodě, podle National Geographic, ale někteří žili až 26 let. Velryba je jediným známým dravcem leopardí pečeti.

Tučnák císařský

Tučňák císařský je největší z asi 17 druhů tučňáků dokumentovaných. V plné zralosti, to stojí na 1, 15 metrů, a váží až 88 liber nebo 40 kilogramů, podle National Geographic. Tučňák císaře má žluté ušní náplasti, které vyblednou do bílé prsní peří a podbřišku. Peří na zádech a křídle jako přívěsky jsou šedavě černé. Hlavní dieta císaře tučňáka sestává z hlavonožců, ryb a krill, podle Penguin světa. Za den může císař tučňák jíst 2 až 3 kilogramy potravy, ale když potřebují vykrmovat, chová až 6 kilogramů. Populace císařských tučňáků jsou rozptýleny po celém antarktickém kontinentu a pohybují se v rozmezí od několika set do více než 20 000 párů. Přežít drsné mrazivé katabatické větry a blizzardy rychlostí až 200 kilometrů za hodinu a udržet teplé muže těsně u sebe, protože to snižuje tepelné ztráty až o 50 procent, podle australské antarktické divize. Mužské tučňáky císaře dosahují sexuální zralosti 5 let a ženy 6 let, podle Avian Scientific Advisory Group. Jejich průměrná životnost, podle National Geographic je 15 až 20 let, ale někteří žili více než 40 let, podle australské antarktické divize.