Čtyři druhy Godwits žijící ve světě dnes

Godwits jsou stěhovaví ptáci rodu Limosa patřící do čeledi ptáků Scolopacidae řádu Charadriiformes. Ptáci migrují ze svých chovných oblastí v severních částech Evropy, Asie a Severní Ameriky směrem na jih. Jeden druh godwit drží záznam létání non-stop pro nejdelší dobu. Ptáci mají dlouhé účty, které usnadňují jejich krmení zvyk. Kulisy a dowchers se velmi podobají bohyně. Nicméně, mírně vzhůru nebo rovné účty bohyně pomáhají odlišit je od curlews, které mají půlměsícovité účty. Delší nohy bohyň také pomáhají identifikovat je proti zapletitelům.

4. Čaroděj černý

Čaroděj černý, limosa limosa.

Limosa limosa je bezbožný druh, jehož rozsah se táhne od Islandu přes Evropu až po Střední Asii. Ptáci v zimě jako daleký jih jako indický subkontinent a Austrálie. V jejich chovném rozsahu se ptáci nacházejí ve vlhkých loukách, rašeliništích, vřesovištích, břehách jezer a slatinách. Obvykle raději žijí ve vnitrozemí av blízkosti sladkovodních stanovišť. Ptáci mají tupé šedohnědé zimní opeření, ale v období rozmnožování mají hrudník, krk a hlava oranžové opeření. Výrazné bílé a černé křídlové tyče jsou zřetelně viditelné za letu. Barva bankovky se také mění mezi ročním obdobím. V zimě, účet je růžový u základny a tmavý u špičky, zatímco v období rozmnožování, účet je nažloutlý k oranžové růžové na základně zatímco tip zůstane tmavý v barvě. Nohy jsou dlouhé a modrošedé barvy. Tři poddruhy tohoto ptáka jsou L. l. limosa, L. l. islandica a L. l. melanuroidy . Ptáci byli v minulosti hojně loveni a Francie i nadále loví tento druh ve velkém množství i dnes. Tito ptáci jsou tedy IUCN klasifikováni jako „téměř ohroženi“.

3. Hudsonian Godwit

Hudsonian godwit.

Limosa haemastica je božský druh, který se množí na Aljašce, v severozápadní Kanadě a v Hudsonově zálivu. V zimě ptáci migrují na jih směrem k jižním USA a Střední Americe a některé zatoulané do Evropy, Jižní Afriky a Austrálie. Hudsonovští godwits mají strakaté hnědé zadní a kaštanové barvy underparts. Zobák je růžový a tmavý na špičce Nohy jsou dlouhé a modravě šedé. Rump je bílý a ocas je černý. Délka druhu je mezi 370 a 420 mm. Ptáci hnízdí na zemi v bažinatých oblastech a živí se hlavně korýši a hmyzem.

2. Godwit

Limosa lapponica.

Limosa lapponica je brodivý pták, který se množí v arktických pobřežích a tundře severní Asie, Skandinávie a Aljašky. Ptáci migrují do teplejších tropických a teplotních oblastí až do Austrálie v zimě. Oni drží záznam o provádění nejdelší non-stop migrace a nejdelší migrace bez krmení mezi všemi druhy ptáků na světě. Čarodějnice bar-tailed má délku v rozmezí od 37 do 41 cm od účtu k ocasu. Ptáci mají účet, který je růžový na základně a tmavý na špičce. Prsa a podnože ptáka zobrazují cihlově červené peří během období rozmnožování a off-white peří během zimy. Zadní strana je strakatá šedá. Modrošedé nohy mají poměrně krátkou velikost. Absence pruhů bílých křídel a přítomnost zataraseného ocasu odlišuje druh od kmene černého. Ptáci se živí korýši, hmyzem a vodními rostlinami. Staví pohár hnízda v mechové vegetaci a oba rodiče inkubují vejce. Ptáci mají tři poddruhy: L. l. lapponica, L. l. menzbieri a L. l. baueri. Čarodějnice bradavičnatá je druh „téměř ohrožený“.

1. Marbled Godwit

Limosa fedoa.

Limosa fedoa je největší božský druh, který se množí v západních kanadských prériích a je součástí amerického regionu Great Plains. Ptáci migrují do teplejších oblastí pro zimování. Pobřeží Kalifornie, Mexiko, Mexický záliv a části Jižní Ameriky slouží jako zimoviště tohoto ptáka. Mramorovaný godwit rozsah ve velikosti od 40 k 50 cm. Tělesná hmotnost se pohybuje mezi 240 a 520 g. Ptáci mají tmavý, strakatý hřbet a světle hnědé podložky a prsa. Boky a prsa mají také tmavé pruhy. Dlouhá růžová bankovka je tmavá směrem ke špičce. Chlupaté nohy jsou modrošedé. Ptáci se živí hmyzem a korýši a občas i vodními rostlinami a mohou být pozorováni v mudflatech, plážích a bažinatých stanovištích. Ztráta stanovišť a lovu snížily počet obyvatel těchto ptáků, ale jelikož je tento druh stále hojně rozšířen, je stále uznáván jako druh „nejméně obávaný“. Existují dva poddruhy mramorovaného kmotra: L. f. beringiae a L. f. fedoa .