Čtyři existující druhy horských Toucan nalezené v Andách

Horské toucans jsou rod ptáků čeledi Ramphastidae, kteří obývají vlhké lesy na Vysočině jihoamerických And. Patří do rodu Andigena . Rozsah těchto ptáků sahá z Venezuely do Bolívie. Jsou známé svým živým vzhledem. Všichni ptáci tohoto rodu mají modro-šedý ventrální povrch a olivově hnědý hřbetní povrch. Oni také mají červený větrací otvor, žlutý barevný rump a černou korunu v obyčejný.

4. Tukan šedohnědý

Šedá breasted horský toucan v Ekvádoru.

Andigena hypoglauca je horský toucan druh, který obývá vlhké lesy na vysočinách And. Rozsah tohoto druhu zahrnuje Kolumbii, Ekvádor a Peru. Jsou nalezeny dva poddruhy: A. h. hypoglauca a A. h. lateralis . Bývalý se pohybuje od centrální Kolumbie až po východní Ekvádor. Rozsah latter začne ve východním Ekvádoru a sahá až do centrálního Peru. Ptáci mohou být snadno odlišeni barevnými zobáky, které jsou barevně odlišeny v horní části (červená a černá) a základna (žlutozelená). Na základně zobáku je také přítomno označení ve tvaru otisku prstu. Zbytek těla je hnědý a od černě zbarvené hlavy je oddělen šedým límcem. Ptáci žijí vysoko na stromech, ale také přicházejí na zem na úpatí stromů za účelem pastvy. Často se pozorují shánění potravy s jinými skupinami ptáků, jako jsou tanaři, drozdi atd.

3. Černohorský Toucan

Andigena nigrirostris je horský toucan, který žije ve vlhkých lesích na Vysočině And. Rozsah tohoto druhu ptáků se rozprostírá od Venezuely až po Kolumbii a Ekvádor do severního Peru. Existují tři poddruhy tohoto ptáka, z nichž pouze nominovaný poddruh A. n. nigrirostris má zcela černý zobák. Další dva poddruhy jsou A. n. spilorhynchus a A. n. occidentalis . Hrdlo ptáka je bílé barvy. Ptáci jsou často pozorováni v korunách stromů pást v párech nebo v malých rodinných skupinách.

2. Deska-účtoval horské Toucan

Talíř-účtoval horský toucan.

Andigena laminirostris se nachází v horách And, kde žijí ve vlhkých horských lesích horské krajiny. Preferují stanoviště, která mají bohatý růst mechů a bromeliadů. Typická nadmořská výška jejich stanoviště se pohybuje v rozmezí od 1 200 do 3 000 metrů a občas mohou být spatřeny v nadmořských výškách až 300 metrů. Rozsah ptáků sahá od jihozápadní Kolumbie k centrálnímu Ekvádoru. Délka ptáků se pohybuje mezi 46 a 51 cm a jejich hmotnost se pohybuje od 275 do 355 g. Ovoce tvoří většinu stravy těchto ptáků. Uvádí se, že během zimy migrují na nižší svahy ve skupinách asi 25 ptáků. Malý rozsah tohoto druhu způsobuje, že ptáci jsou velmi náchylní k ohrožení lidskou činností. Ptáci jsou IUCN rozpoznáni jako „téměř ohroženi“. Hlavními faktory ovlivňujícími populační úbytek tohoto druhu jsou úbytek biotopů v důsledku odstraňování lesů pro těžbu dřeva, zemědělství, těžby atd. A odlov ptáků pro nezákonný mezinárodní obchod s klecí.

1. Tukan s kapucí

Andigena cucullata je horský toucan druh, který obývá vlhké lesy na svazích hor And. Tito ptáci jsou velmi nepolapitelní v přírodě a přes malý rozsah táhnout se od southeastern Peru k centrální Bolivia, ptáci jsou zřídka viděni ve volné přírodě. Je také možné, že pták migruje z vyšších do nižších výšek. Pták je zbarven světlý se zářivě zelenožlutým zobákem, který je černý. Základ zobáku zobrazuje černé oválné označení.