Jaké jsou rozdíly mezi Moose a Elkem?

Elk ( Cervus Canadensis) také známý jako Wapiti, patří mezi největší druhy jelenů na světě v čeledi Cervidae. Jsou největšími savci nacházejících se v oblastech východní Asie a Severní Ameriky. Los může být někdy zaměňován s losem - nicméně, moose ( Alces alces ) je největší existující druh nalezený v rodině jelena. Pokud jde o vyprávění obou, jsou pokyny složitější, než by se dalo předpokládat.

Fyzické vlastnosti

Elk je velké zvíře s načervenalým odstínem na vlasy, zatímco los je mnohem větší než dospělý los a má tmavší hnědou srst, která se téměř jeví jako černá. Los má dlouhý baňatý nos s „zvonem“ pod krkem, zatímco losa má užší čenich bez „zvonku“ pod krkem. Zralý býčí los má široké a ploché parohy, zatímco los má špičaté parohy. Nicméně parohy některých mladých býků býků se ještě nemusí vyrovnat.

Sociální charakteristiky

Moose jsou více obyčejný druh než los. Los a elk mají tendenci jednat jinak, když se k nim lidé přiblíží. Elk obvykle prchá při pohledu na lidi, zatímco losa je méně pravděpodobná, že utíká, což jim usnadňuje zabíjení. Zatímco los se shromažďuje ve stádech, losy jsou osamocená zvířata, která raději cestují sama. Někdy moose může být viděn cestování v malých skupinách, ale to je vzácný výskyt. Pokud moose cestují ve skupinách, jsou často se společností svých mladých.

Stopy a kopyta tvary

Oba druhy losů a losů jsou obvykle loveni pro své maso a parohy. Proto je většina lovců schopna rozlišovat mezi losem a losem tím, že zkoumá jejich stopy. Podle většiny lovců, los často zanechává tři palce široký a čtyři palce dlouhý tisk zatímco moose opustí hlubší a větší stopy. Traťové známky losa také ukazují důkazy o tom, že zvíře cestuje ve stádech. Vzhledem k tomu, že los má větší tělo než losy, jeho stopy mají tendenci klesat hlouběji do půdy ve srovnání s lehce lehčími nohama losa. Značky dráhy také do značné míry závisí na typu země. Oba druhy zvířat se liší tvarem kopyt. Špička kopyta losa je poněkud otupená, protože je určena pro cestování na delší vzdálenosti než jejich protějšky. Kopyta moose jsou špičatá, protože zvíře má jiný migrační vzor. Moose mají srdce-tvarované kopyta jako to jelena, zatímco losi kopyt je zub-tvarovaný.

Pojmenování

Los a los mohou být dva různé druhy, ale všichni patří do stejné rodiny. V Evropě, slovo elk je používán se odkazovat na moose (Alces alces) zatímco Wapiti (Cervus Canadensis) je užitý na elk.

Umístění

Moose je primárně nalezený v Kanadě a Aljašce ale být také koncentrovaný v Nové Anglii, Lotyšsku, Estonsku, Skandinávii, Fennoscandia, a Rusko. Elk je původní druh do Severní Ameriky a východní Asie. Nicméně, tento druh byl úspěšně zaveden do jiných částí světa, jako je Austrálie.