Jaký je největší pavouk na světě?

Ačkoli je Goliath birdeater největším pavoukem na světě, je obrovský lovec největším pavoukem na světě podle průměru. Lovec obrů je také považován za největšího pavouka na světě, protože jeho noha může dosahovat až jedné stopy na délku. Poustevnické kousnutí může být bolestivé, ale nemá závažné vedlejší účinky než mírné bolesti hlavy a nevolnost.

Popis

Lovecký pavouk má žlutavě hnědou barvu s četnými tmavě hnědými skvrnami na zadní polovině a tmavými pruhy na nohách těsně před prvním ohybem. Stejně jako většina lovců, má tento druh ve srovnání s tělem delší nohy. Nohy obřího lovce pavouka se vždycky kroutí kupředu. Cymbium mužského lovce obrů je přibližně třikrát delší než jeho tegulum. Samice mají charakteristicky tvarované epigynální pole, které má dvě přední směrované skupiny.

Být největším členem rodiny sparassidae, tento pavouk má 12 inche noha-span s 1, 8 inche dlouhým tělem. Před objevem tohoto pavouka, největší známý Sparassidae byl Beregama aurea jehož délka těla je 1.6 se posunuje. Dalším velkým členem této rodiny, který byl objeven na Středním východě, je Cerbalus aravaensis .

Rozdělení

Stejně jako většina pavouků lovců je tento pavouk původem z Asie, ve skutečnosti byl nalezen v Laosu. Oni jsou také rozšířeni v Jižní Americe, Austrálii a Africe. Ve Spojených státech žijí v teplých státech, jako je Texas, Kalifornie a Florida. Tito pavouci jsou předpokládáni k cestovali z Asie do Spojených států v banánových boxech, a občas oni jsou odkazoval se na jako banán pavouci. Protože jejich dlouhé nohy, bledé barvy a žádné snížení v očích, tito pavouci jsou věřil bydlet blízko vchodů jeskyně v Laosu.

Habitat a strava

Obří lovec je poměrně velký a může se pohybovat velmi rychle. Tito pavouci žijí pod skály, volné stromové kůry, pod listy a ve štěrbinách. Oni jsou věřil být docela společenský, a oni sedí spolu na pařezech stromu. Na rozdíl od jiných pavouků, obrovský lovec nevytváří web, který by zachytil jeho kořist; to přepadne nebo běží po jeho kořisti a zabije to s jeho jedem a silnými tesáky. Tito pavouci se živí jinými menšími hmyzy včetně pavouků, členovců, menších žab a ještěrek.

Reprodukce

Na rozdíl od některých jiných pavouků, kteří se živí svými mužskými protějšky při páření, může být námluvy v obrovských lovcích pavouků docela romantické. Samice zřídka útočí na samce pavouka a proces párování může trvat několik hodin. Po páření, samice položí přes 200 vajec zapouzdřený v značném hedvábném oválném vaku pod skálou nebo kůrou stromu a chrání je, než oni se vylíhnou. Když je připravena vylíhnout, otevře pavouk cysty, aby pomohla nově vylíhnutým pavoukům.

Ostatní velcí pavouci

Mezi další velké pavouky, které patřily k noze, patří i ptáček zvaný Goliath. Pejsek Goliath je největším pavoukem podle hmotnosti a velikosti a druhým největším pavoukem. Navzdory svému jménu útočící pták Goliath zřídka útočí na ptáky; živí se obojživelníky, červy a členovci.

Další velcí pavouci podle hmotnosti zahrnují brazilské lososové růžové a zlaté koleno Chaco. Zlatá kolena Chaco dosahuje maximálně 8, 5 palce dlouhých zlatých pruhovaných nohou. Brazilští lososoví růžoví pavouci mohou vážit více než 0, 022 liber a mohou dosáhnout až 11 palců délky nohy.