Jaký je největší světový druh sovy?

Největší sova se nazývá velká šedá sova, vědecky známá jako Strix nebulosa . „Nebulosa“ je latinské slovo, které znamená „mlhavé nebo mlhavé“. Je populární díky tomu, že je provinčním ptákem kanadské provincie Manitoba. Jiná jména odkazovala se na tento jedinečný pták patří vousatý sova, sova sova, a Phantom severu. Velké šedé sovy obývají oblasti jako Aljaška, severní Minnesota, severní skalnaté hory, severní Evropa a Asie.

Fyzický popis

Dospělé velké šedé sovy mají velké, kulaté a stříbřitě šedé tváře. Velká hlava ptáka nemá žádné chomáčky. Oni také mají žluté, relativně malé oči stejně jako největší obličejový disk někdy posedlý dravcem. Šedé sovy mají opeřené nohy a nohy spojené s dlouhými ostrými pařáty. Průměrná hmotnost je 1, 28 až 4, 19 liber a průměrná délka je 61-84 centimetrů s rozpětím křídel v průměru 5 ft. Stejně jako většina druhů sovy, samci jsou menší než samice.

Chování

Velké šedé sovy jsou ve srovnání s většinou ptáků méně agresivní. Ani hnízdí svá hnízdící území, ani se neútočí. Sovy samic jsou však agresivní v ochraně svých vajíček a sovy. Nejvíce jsou agresivní, když se mláďata připravují na svůj první let. Vzhledem k tomu, že jsou obecně méně agresivní, je obtížné sledovat velkou šedou sova. Neodpovídají ani na volání vlastních druhů. V přítomnosti lidí, velké šedé sovy často bez povšimnutí. Velké šedé sovy jsou nejaktivnější v noci, za svítání a za soumraku. Mají zřetelný primární hovor, který je měkký a nízký.

Co se týče chovu, velké šedé sovy zřídka staví svá hnízda. Místo toho, oni používají hnízda postavená jinými velkými dravými ptáky. Vejce u samic podstoupí inkubační dobu 28-36 dnů. Jakmile se vylíhnou, ženská sova žárlí ji chrání před predátory a dalšími hrozbami. Chrání sovy, dokud nezačnou létat a pak je předávají sovím sovám. Muži jsou zodpovědní za zajištění toho, aby se mladí lidé dobře živili a naučili se starat o sebe, jako je naučit se lovit vlastní jídlo.

Návyky krmení

Velké šedé sovy hlavně loví jídlo během noci, za soumraku a za svítání, protože jsou v těchto časech velmi aktivní. Ptáci se živí hlavně hady, hlodavci, moly, chipmunky, myšmi, vránami, králíky a veverkami. Ať už se živí, závisí na několika faktorech, jako je hojnost a dostupnost kořisti. Velké šedé sovy chytí svou kořist a tiše sedí, poslouchají a sledují jejich kořist.

Hrozby

Největší hrozbou pro existenci velké sovy je sklizeň dřeva vedoucí ke ztrátě stanoviště. V důsledku toho, sovy postrádají místo k hnízdě, hnízdu a hustým stromovým krytům pro ochranu. Další nebezpečí, která ovlivňují velkou šedou sova, jsou rodenticidy, virus západního Nilu a kolize s vozidly. Normálně, velké šedé sovy žijí přibližně 40 let. Mnozí z nich však kvůli mnoha hrozbám, které představují výše uvedené faktory, nežijí celý svůj život.