Kde Blue Jays Live?

Modrá jay je velký pták kolemjdoucí pocházející ze Severní Ameriky. Je známo, že tento pták je krásný, inteligentní a vysoce agresivní. Existují čtyři poddruhy modrých sojek; pobřežní modré sojky, severní modré sojky, vnitřní modré sojky a Florida blue jay, která je nejmenší poddruh. Modré sojky často žijí v malých hejnech a agresivně chrání své hnízdiště. Nicméně, oni jsou náchylní k jestřábům a orlům, obzvláště když letí sám. Když ve skupinách, mohou tyto velké ptáky dav a bojovat proti nim. Mohou také napodobovat hovory svých predátorů, zejména jestřábů, a mohou využít výzvy k testování přítomnosti dravců v oblasti.

Fyzický vzhled

Modrá jay je poměrně velký pták, který měří 9 až 12 palců od účtu k ocasu a váží 2, 5 až 3, 5 unce. Rozpětí křídel je 13-17 palců. Connecticut blue jays váží 3, 26 unce, zatímco ty z jižní Floridy v průměru 2, 60 uncí. Pták má výrazný hřeben na hlavě a korunu peří, kterou zvedá v závislosti na náladě. Hřeben je plně zvednutý, když je pták agresivní nebo vzrušený. Když se však vyděsí, hřeben se roztáhne ven. Modrá jay má modrá křídla, ocas, záda a hřeben a bílý obličej. Spodní strana ptáka je také šedobílá, zatímco krk má černý límec, který se rozprostírá po stranách hlavy. Oči, účet a nohy jsou černé.

Distribuce Blue Jays

Modrá jay může být nalezená od jižní Kanady přes k východní a centrální Spojené státy. Severní modrá jay se vyskytuje v severních USA a Kanada zatímco pobřežní modrá jay je obyčejná na jižním pobřeží východních Spojených států. Vnitřní modrá jay lze nalézt v celé USA, zatímco nejmenší poddruh, Florida blue jay, se nachází hlavně na Floridě. V Kanadě, obyvatelstvo obyvatele se nalézá v Newfoundland zatímco populace chovu se nalézá v jižních částech země. Modré sojky byly také viděny stěhování podél pobřeží Atlantiku a velkých jezer, s migrací odehrávající se během dne v hejnu 50-250 ptáků.

Místo výskytu

Modré sojky mají rozmanitost stanoviště v jejich velkém rozsahu. Někteří ptáci mají trvalé stanoviště uvnitř jejich rozsahu, zatímco jiní tvoří hejna 50-250 ptáků aby migroval z jednoho stanoviště k jinému. Modré sojky obývají všechny druhy lesů, zejména jehličnatých, smíšených a listnatých lesů. Ptáci jsou méně hojní v hustém lese, preferují lesní oblasti s buky a duby. Oni jsou také obyčejní v předměstské a městské oblasti, obzvláště v parcích a obytných oblastech s duby.

Strava

Modré sojky se živí různými druhy hmyzu, ořechů a ovoce. Oni také se živí obilím a malými obratlovci a někdy jíst mláďata a vejce jiných ptáků. Ptáci mají silné účty, které mohou prasknout ořechy a žaludy. Modrou jayu během krmení drží potravinu na nohou a otevřou je. Mohou také ukládat potraviny do mezipaměti, aby se na ně mohli živit později. Blue jays vystraší malé ptáky z ptačího podavače, ale bude se držet dál od podavače a čekat na jejich obrat, když ostatní střední ptáci krmí.