Kde žijí pavouci černí vdovy?

Černí vdoví pavouci jsou malí pavoukovci, ale jsou jedním z nejsmrtelnějších pavouků na světě. Pavouci odvozují své jméno z populárního tvrzení, že samice černého vdova pavouka se živí samci pavouků po páření. Černí vdovští pavouci mohou být nalezeni na každém kontinentu kromě Antarktidy a hlavně obývají teplejší oblasti.

Popis

Černí vdova pavouci jsou populární pro červenou přesýpací hodiny tvar pod břichem a jsou typicky lesklé černé nebo tmavě hnědé barvy. Někteří mají na zádech pár červených skvrn, zatímco jiní nemají vůbec žádné značky. Mužský pavouk má různé červené nebo červené a bílé znaky na horní části břicha, zatímco samice nemá žádné jasné znaky. Černý vdovec pavouk může růst až 0, 39 palce ve velikosti, zatímco některé ženy měří asi 0, 51 palce v délce těla.

Kousat

Oni produkují neobvykle silný jed, který způsobí stav známý jako latrodectism. Samice pavouků mají velké žlázy a jejich kousnutí je obzvláště škodlivé pro velká zvířata včetně lidí. Nicméně, pavouci zřídka kousnout a kousnutí jsou zřídka fatální. Kousnutí nastává jen tehdy, když nemůže uniknout nebezpečí. Příznaky kousnutí zahrnují zvýšený krevní tlak, horečku, nevolnost a pocení. Tyto příznaky mohou trvat 3 až 7 dnů nebo přetrvávají déle než jeden týden. Léky se doporučuje co nejdříve, aby se zbavily oběti bolesti.

Místo výskytu

Černí vdovští pavouci obývají především teplé oblasti světa. Oni jsou nalezeni v okrajových oblastech půdy s řídkou vegetací, dutými poleny a pařezy. Pavouci jsou zřídka nalezeni uvnitř, ale mohou vstupovat do lidských domů na předměty dovezené dovnitř. Uvnitř pavouk černá vdova upřednostňuje nepřehledné oblasti, jako jsou garáže, prolezlý prostor a sklepy. Jakmile se v těchto oblastech usadí, pavouci černí vdova střídají nepravidelné pásy, které jsou převážně postaveny v noci a v blízkosti země. Pavouci visí vzhůru nohama na webu.

Distribuce a rozsah

Černí vdovští pavouci se nacházejí na všech kontinentech kromě Antarktidy. V severní Americe, černá vdova pavouci mohou být nalezeni ve Spojených státech a Kanadě. Ve Spojených státech, oni jsou nalezeni ve všech čtyřech jihozápadních pouští (Velká pánev, Sonoran, Chihuahuan, a Mojave). Mohou být také na Floridě a v Texasu. V Kanadě existují dva druhy pavouků černé vdovy. Západní zadní vdova pavouci obývají část Okanagan údolí Britské Kolumbie přes k Manitoba kde oni jsou omezeni na jižní hranici s USA. Severní černá vdova pavouci jsou obyčejně nalezeni ve východním a jižním Ontariu. V Evropě se pavouk černá vdova nachází hlavně podél Středozemního moře, zatímco v Africe se pavouk nachází na Kapverdském ostrově a v jižní Africe.

Krmení

Černý vdovský pavouk se živí hlavně hmyzem, jako jsou komár, mouchy, kobylky a brouci. Pavouk hlavně visí vzhůru nohama ve středu pavučiny a čeká, až se hmyz zasekne. Než se může hmyz zbavit pavučiny, spider spěchá a vstřikuje ho jedem a zabalí ho do hedvábí. Černý vdovec před krmením pulzuje trávicí šťávu nad hmyzem, který zkapalňuje a umožňuje kapilární působení.