Kde žijí polární medvědi?

Lední medvědi jsou masožraví medvědi, kteří obývají polární kruh obklopující Arktický oceán a sousední moře a pevninu. Lední medvěd je blízký příbuzný medvědovi hnědému, ačkoli to se vyvinulo přes desetiletí vyvinout tělo, které je charakteristicky přizpůsobené k chladným teplotám a dovolí tomu se pohybovat přes sníh. Většina ledních medvědů se rodí na zemi, ale většinu svého času tráví v mořském sněhu, odkud loví své jídlo. IUCN jsou klasifikovány jako „zranitelné druhy“ vzhledem k očekávané ztrátě stanovišť v důsledku změny klimatu. Lední medvědi ovlivňovali duchovní a kulturní život lidí, kteří žijí v okolí, a nadále hrají důležitou roli ve své kultuře dnes.

Místo výskytu

Lední medvědi jsou mořští savci, protože tráví většinu času v moři. Je to jediný živý mořský savec s končetinami a nohama přizpůsobený chůzi na míle na souši. Lední medvědi dávají přednost mořskému ledu, který pokrývá vody nad kontinentálním šelfem. Oblasti kolem polárního kruhu mají vysokou koncentraci biologické rozmanitosti ve srovnání s hlubokou vodou v Arktidě. Polární medvědí kmitají oblasti, kde se mořský led a voda sbíhají a vytvářejí vhodné prostředí pro tuleni, které tvoří velkou část jeho stravy. Tak, medvědi se nalézají primárně podél hranic polárního ledového balíčku spíše než polární mísa, která má nízkou koncentraci pečetí.

Rozdělení

Polární medvědi jsou rozděleni přes polární polární Arktidu. Byly spatřeny až k severnímu pólu. Na jihu, oni byli spatřeni v Southern Labrador, Newfoundland, Norsko, James Bay, záliv svatého Lawrence, a Bering moře. Oni byli také viděni blízko hranice mezi subarctic a vlhké kontinentální klimatické zóny. Lední medvědi mohou být také nalezeni v Grónsku, Rusku a USA. 19 známých subpopulací ledního medvěda, dvě subpopulace jsou nalezené v Jamesi / Hudson Bay oblast, další subpopulation obývá západní Hudson zátoku, zatímco jiná skupina v northwestern Ontario a James zátoka.

Přizpůsobení ledního medvěda jejich stanovišti

Lední medvěd má mírně protáhlou stavbu těla a větší lebku ve srovnání s medvědem hnědým. Má podsadité nohy a malé uši a ocas. Nohy jsou velké na rozložení tělesné hmotnosti při chůzi na sněhu a také umožňují plavat bez jakýchkoliv potíží. Tlapy mají polštářky pokryté měkkými papilemi, které je chrání před studeným ledem. Drápy jsou nabírány na spodní straně, aby pomohly při kopání ledu při lovu tuleňů. Kožešina se skládá z hustého spodního prádla a chrání vlasy, aby tělo izolovalo. Medvěd má bílou srst, která se zbarví do stáří, zatímco zvířata v zajetí mohou mít světle zelený odstín v důsledku růstu řas v chlupech.