Kde žijí tučňáci?

Co jsou tučňáci?

Tučňáci jsou nelétaví ptáci s tvarem torpéda a žijí na jižní polokouli Země (s výjimkou tučňáků Galapágských ostrovů, který se nachází velmi blízko samotného Rovníku). Někteří tučňáci jsou velmi barevní a přicházejí v různých velikostech, a to navzdory skutečnosti, že většina lidí je považuje za malá černá a bílá zvířata. Například, tučňáci chocholatý mají žluté peří, zatímco král a císař tučňáci mají žluté a oranžové červenat se u jejich krků.

Klasifikace tučňáků

Některé druhy tučňáků jsou císař, král, makarony, jižní rockhopper, Snares, královský, žlutý-prohlížel si a Galapagos tučňáci. Tučňáci patří do čeledi Spheniscidae, divize Chordata a Království Animalia. Celkový počet druhů tučňáků je stále diskutabilní, někteří vědci říkají, že je jich sedmnáct, z nichž někteří říkají osmnáct nebo dokonce devatenáct.

Místo výskytu

Penguins lze nalézt na všech kontinentech na jižní polokouli. Jak oni nemohou létat, tučňáci žijí ve vzdálených kontinentálních oblastech a ostrovech kde jejich dravci půdy nemohou dosáhnout. Navíc, protože jsou mořští ptáci, mají jedinečné adaptace, které jim umožňují žít na moři. Obvykle žijí tučňáci v blízkosti proudů studené vody, které jsou bohaté na živiny a mohou poskytovat dostatek potravy. Navíc, různé druhy těchto zvířat mohou přežít v různých podnebích, tučňáci císaře prospívající na balení ledu a vody Antarktidy, zatímco tučňáci Galapágy se nacházejí na tropických ostrovech.

Ne všechny tučňáky pobývají v oblastech se super chladným podnebím. Ve skutečnosti, císař a Adelie druhy jsou jediné druhy tučňáka žijící na Antarktidě kontinentu. Ostatní tučňáci žijí kolem Nového Zélandu, Austrálie, pobřežních oblastí Jižní Ameriky a mnoha částí na špičce Jižní Afriky. Navíc, nejteplejší tučňák doma je Galapagos ostrovy, umístěné na rovníku, jasný důkaz tvrzení, že ne všichni tučňáci žijí v super chladném podnebí.

Konkrétní adaptace a chování tučňáka

Penguin křídla jsou podobná těsnění ploutve, funkce, která jim pomáhá klouzat přes vodu. Tvar jejich nohou a křídel jim také umožňuje neuvěřitelně rychle se pohybovat po zemi. Ve skutečnosti mohou cestovat rychlostí jedenáct až patnáct mil za hodinu na souši. V ledovém prostředí, tučňáci nechodí, ale pohybují se sáňkování; poněkud oni používají jejich křídla a nohy klouzat na ledu zatímco se vznáší na jejich břiše.

Na rozdíl od ptáků ve vzduchu, tučňáci mají husté a těžké kosti, aby jim pomohli ponořit se hluboko do jídla uvnitř vody. Jsou to šelmy, které se živí chobotnicí, krillem a dalšími druhy ryb, které se nacházejí ve vodě. Tučňák se žlutýma očima se může ponořit do hloubky více než 390 stop několikrát denně a hledat ryby. Navíc se tučňáci pohybují ve vodě prudce vzhůru a z vody přerušovaně, aby se mohli znovu potápět, než se znovu potápí. Když přicházejí z vody, tučňáci se chovají jako lidské bytosti, když chytí vlnu a bodysurf směrem ke břehu.