Kolik typů medvědů žije v dnešním světě?

Savci patřící do čeledi Ursidae se nazývají medvědi. Tato zvířata jsou klasifikována jako caniforms a mají pinnipeds jako jejich nejbližší příbuzní. Dnes je na světě pouze osm přeživších druhů medvědů a jsou široce distribuovány po celém světě. S výjimkou Antarktidy a Austrálie se medvědi vyskytují na všech ostatních kontinentech světa.

8. Sluneční medvěd -

Sluneční medvěd ( Helarctos malayanus ) žije v tropických pralesech jihovýchodní Asie, kde jeho rozsah zahrnuje země Indie, Bangladéš, Myanmar, Čínu a národy jihovýchodní Asie Malajsie, Thajska, Kambodže, Vietnamu, Laosu a také Indonésie. Populace těchto medvědů však i přes svůj široký rozsah poklesla o více než 30%. Proto je druh klasifikován jako zranitelný IUCN.

Existují dva poddruhy medvěda slunce, H. m. malayanus a H. m. euryspilus. Medvědi všežravec jsou velmi závislí na úlech a medu. Oni také se živí hmyzem jako mravenci a termiti, ovoce a výhonky palem, květin, atd. Smutně, medvědi slunce trpí velkou úzkostí kvůli lidské krutosti a jsou zajati a drženi v medvědí žluč farmy v Číně, kde jsou vystaveni extrémní krutosti . Bear bile se používá při přípravě tradičních čínských léků. Medvědi slunce jsou také zabiti pro jiné účely a být zachycen pro obchod pet. Ztráta stanovišť také vede k úpadku tohoto druhu.

7. Medvěd hnědý -

Lenochod medvěda nebo labiated medvěd ( Melursus ursinus ) je hmyzožravý, noční medvěd, který žije v indickém subkontinentu. Medvědi lenochodi mají lankier staví, chlupaté kabáty a speciálně přizpůsobené ústní části pro sání hmyzu. Medvědi se živí včelstvími včel, ovocem a termity. Po celá léta, tito medvědi byli používáni jako vykonávat domácí zvířata, ale praxe byla zastavená zákonem v Indii. Medvědi byli také lovili značně pro jídlo, drápy a bacula.

6. Medvěd hnědý -

Brýle medvěda nebo medvěda andského ( Tremarctos ornatus ) je jediný existující druh medvěda, který je domácí v Jižní Americe a Tremarctinae rodina je jediný přeživší člen. Brýle medvídka se nacházejí v oblasti Andy v zemích Kolumbie, Bolívie, Peru, Ekvádoru, Venezuely a Argentiny. Medvědi raději obývají vlhké horské lesy v jejich dosahu. Brýle medvídka jsou klasifikovány jako zranitelné, protože ztráta stanoviště způsobila pokles počtu těchto zvířat. Pytláctví pro lov trofejí, obchod s domácími zvířaty, obchod s přírodními produkty, lidské pronásledování, zabíjení pro magické a náboženské přesvědčení atd. Také ohrožuje přežití medvěda.

5. Americký černý medvěd -

Americký černý medvěd (Ursus americanus ) je rodilý severoamerický medvěd. To je nejmenší medvěd v severní Americe a také nejvíce široce distribuovaný jeden na kontinentě. To je také svět je nejvíce obyčejný medvěd. Medvědi jsou všežravci se sezónními a geografickými rozdíly ve stravě.

Poddruh amerického černého medvěda zahrnuje:

Olympijský, čerň, medvěd, východní, čerň, medvěd, kalifornie, čerň, medvěd, Haida, Gwaii, čerň, medvěd, Dall, čerň, medvěd, královna, Charlotte, čerň, medvěd, mexický, čerň, medvěd, skořice, medvěd, ledovec, medvěd, florida, čerň, medvěd, newfoundland Louisiana černý medvěd, West Mexico černý medvěd, černý medvěd Kenai, a Vancouver Island černý medvěd.

4. Asijský černý medvěd -

Asijský černý medvěd ( Ursus thibetanus), obyčejně známý jako medvěd měsíce nebo medvěd bílý, je středně velký medvěd, který žije v severních částech indického subkontinentu, severovýchodní Číny, ruského Dálného východu, Koreje, Tchaj-wanu a některé ostrovy Japonska. Lov medvěda pro jeho části těla a ztrátu stanoviště vyústily v klasifikaci medvěda jak zranitelný IUCN. Bohužel, velmi bylinožravý asijský černý medvěd může představovat hrozbu pro lidi, kteří je uvěznili a zabili po celá léta, a tím vyvolali nenávist k lidem v těchto medvědech.

Poddruh asijského černého medvěda:

Formosan černý medvěd, medvěd Baluchistan, Indochinese černý medvěd, japonský černý medvěd, himálajský černý medvěd, tibetský černý medvěd a medvěd černý Ussuri.

3. Medvěd hnědý -

Medvěd hnědý ( Ursus arctos ) je nejrozšířenější druh medvěda na světě, který se nachází ve velkých částech Severní Ameriky a Eurasie. Medvěd hnědý a jeho sesterský druh, lední medvěd, jsou považováni za jeden ze dvou největších suchozemských masožravců žijících v dnešním světě. Ačkoli populace těchto medvědů velmi se zmenšila od čeho to bylo u přelomu 20. století, to je ještě zadat hrozbu kategorie v červeném seznamu kvůli jeho rozšířené distribuci. Některé poddruhy této korálky jsou však ve velkém nebezpečí, zatímco někteří jiní už byli loveni k zániku.

Různé poddruhy medvěda hnědého jsou: \ t

Medvěd hnědý, medvěd hnědý Kamčatka, medvěd hnědý východní, sibiřský medvěd hnědý, medvěd hnědý himálajský, medvěd hnědý tibetský, medvěd hnědý Ussuri, medvěd hnědý hnědý, medvěd hnědý medvěd hnědý, medvěd hnědý medvěd hnědý, medvěd grizzly, medvěd grizzly, medvěd mexický grizzly.

2. Lední medvěd -

Lední medvěd ( Ursus maritimus ) je masožravec, který obecně žije v rámci polárního kruhu. Ačkoli sesterský druh medvěda hnědého, ledový medvěd se vyvinul vyvinout mnoho vlastností, které pomáhají tomu přežít v extrémním prostředí kde to žije. Těsnění jsou preferovanou potravou těchto medvědů. Ačkoli většina medvědů se rodí na souši, jsou vynikajícími plavci a tráví velkou část svého života v chladných vodách svého stanoviště.

Lední medvědi jsou dnes klasifikováni jako zranitelný druh a změna klimatu je největším nepřítelem tohoto zvířete. Nejméně 3 z 19 subpopulací ledního medvěda jsou v úpadku. Ačkoli rozsáhlý lov těchto medvědů byl přinesen pod kontrolu přes četná nařízení, ztráta lokality stále ohrožuje přežití tohoto druhu.

1. Obří Panda -

Obří panda ( Ailuropoda melanoleuca ) je jedním z nejpopulárnějších druhů medvědů, který je původem z jižní centrální Číny. Je známý svým výrazným vzhledem, černou a bílou barvou a výraznými černými skvrnami kolem očí, uší a kulatého těla. Více než 99% potravy obří pandy se skládá z bambusu. Zvířata jsou však všežravci a mohou se dokonce živit ptáky, mršinou a hlodavci. Velké části stanoviště medvěda utrpěly masivní degradaci v důsledku odlesňování, zemědělství a dalších rozvojových aktivit. Navzdory snahám o záchranu, které byly urychleny, aby zachránily obrovskou pandu, je druh medvěda IUCN klasifikován jako zranitelný.