Nativní ptáci Německa

Německo je země ležící v západní a střední Evropě sahající od Alp k Severnímu moři a Baltskému moři. Německo je rozděleno do dvou hlavních ekologických oblastí, zatímco většina země je orná půda. Rostliny a zvířata Německa jsou společné střední Evropě. Německo má několik národních parků a herních rezervací, které hostí tisíce druhů flóry a fauny. Rozmanitá krajina a příznivé klima nabízí širokou škálu birdingu v zemi. Německo má na svém území více než 200 druhů ptáků. Tyto druhy zahrnují také ptáky zavedené z jiných zemí.

Nativní ptáci Německa

Severní fulmar (Fulmarus glacialis)

Severní Fulmar je mořský pták nacházející se v subarktických oblastech. Dodává se ve dvou barvách: světlá barva s bílou hlavou a tělem se šedými křídly a ocasy a tmavě zbarvenou šedou barvou. Severní Fulmar má nosní průchod spojený s horním účtem volal naricorn. Chodící schopnost severní Fulmaru je omezená, ale jedná se o silného létajícího ptáka s tvrdou akcí křídla. Má krátký, pevný účet a obvykle žije dlouho s životností více než 30 let. Severní fulmar začíná od 6 do 12 let.

Laponský Longspur (Calcarius lapponicus)

Laponsko Longspur je pták v rodině longspur. To je distribuováno přes Eurasii a části severní Ameriky. Laponsko Longspur je stěhovavý pták, který zimuje v ruské stepi. Pták má silnou žlutou jedlíčku. Samec Lapland Longspur má černou hlavu a hrdlo s bílým proužkem oka a bílými spodky. Laponsko Longspur chová ve vlhkých oblastech a holých horách. Během zimy se pták živí semeny ze země. Semena jsou převážně z trávy, pšenice a zoraného proso. Její dieta v období rozmnožování se skládá z členovců doplněných semeny. Hmyz je chycen ve vzduchu, ale také píce, pokud podmínky nejsou pro hmyz příznivé.

Jedlík evropský (Merops apiaster)

European Bee-eater se nachází především v jižní Evropě a severní Africe. To je stěhovavý pták který zimy v tropické Africe. Pták je bohatě zbarvený štíhlý pták s hnědými a žlutými horními částmi. Pták má zelená křídla a černý zobák. Samec a samice jsou si podobní, ale samice má spíše sklon zelenější peří na rameni než zlatě hnědá. Jak název napovídá, evropský včelař se živí hmyzem, jako jsou včely, a vosy. Hnízdí se u břehů řeky na začátku května.

Pipeta luční (Anthus pratensis)

Pipeta luční je pták kolemjdoucí, který se množí v severozápadní Eurasii. Je to stěhovavý pták, který zimuje v jižní Evropě. Luční dýmka je hnědá s hnědým ocasem a tenkým účtem. Vyskytuje se v relativně nekultivované půdě, ale také na orné půdě. Luční potrubí se živí především hmyzem a jinými bezobratlými.

Hrozby

Populace většiny původních druhů ptáků v Německu je zařazena mezi nejmenší obavy ze strany IUCN z důvodu jejich široké distribuce a populace. Zničení stanoviště je však pro tyto druhy, zejména nemigrující druhy, velkou hrozbou. Ptáci jsou také považováni za nositele nákazy a škůdce a jako takový mohou zanechat stopu destrukce v oblasti.

Nativní ptáci NěmeckaOdborný název
Severní Fulmar

Fulmarus glacialis
Laponsko Longspur

Calcarius lapponicus
Evropská Bee-Eater

Merops apiaster
Pipeta louky

Anthus pratensis
Black-Bellied Plover

Pluvialis squatarola
Brhlík lesní

Sitta europaea
Tawny Owl

Strix aluco
Saviho pěnice

Locustella luscinioides
Bonelliho orel

Aquila fasciata
Společné kukačky

Cuculus canorus