Nejohroženější savci Indie

Země Indie se nachází v srdci jižní Asie. Indie je velká, různorodá země s různými biotopy a ekologickými regiony. Země má širokou škálu všech druhů zvířat, včetně mnoha savců. Země má však mnoho druhů zvířat, která jsou také ohrožena a čelí velkým hrozbám. Tento článek se bude zabývat několika z těchto ohrožených druhů savců, které se nacházejí v zemi, včetně jejich fyzických vlastností, stanovišť, stravovacích návyků a současného stavu každého druhu a hlavních hrozeb, kterým čelí.

Phayre je opice listu

Phayre je opice listu, vědecký název Trachypithecus phayrei , je druh lutung opic, které jsou součástí Cercopithecidae rodiny primátů. Dospělý Phayre opičí list opice roste být mezi 25.6 k 33.85 se posunuje (65 k 85 centimetrům) na délku a dospělí muži rostou k váze asi 16 liber (7.3 kilogramy), zatímco žena je o 13.6 libry (6.2 kg). Kožešina tohoto druhu je bílá barva na spodní straně a tmavě hnědá hnědá barva všude jinde, tato barva je tmavší kolem hlavy a ocasu. Tento druh konzumuje především listy z nejrůznějších druhů rostlin. Místo pro Phayre je opice listu je obvykle v vždyzelených a polořadovka-stálezelené lesy nebo listnatý les, ale oni mohou také žít ve světlých lesích a oblastech se ztraceným bambusem. Tento druh se nachází v Indii, Bangladéši, Číně, Myanmaru (Barmě), Thajsku a Vietnamu. V Indii se tento druh nachází v severovýchodních státech Assamu, Mizoramu a Tripury. Mezinárodní svaz pro ochranu přírody (IUCN) má od roku 2008 jako ohrožený druh listovou opici Phayre. V Indii jsou hlavními hrozbami, kterým tento druh čelí, roztříštěnost a narušení jeho stanoviště v důsledku lidského rozvoje a zemědělství. Druh je také ohrožen znečištěním a inbreeding, protože populace v Indii inklinuje být malý a izolovaný.

Pygmy Hog

Pygmy Hog, vědecké jméno Porcula salvania, je druh prase, který je součástí Suidae rodiny artiodactyl savců. Dospělí Pygmy Hogs rostou mezi 21, 5 až 28 palci (55 až 71 centimetrů) a jsou vysoké pouze mezi 8 až 12 palci (20 až 30 centimetrů). Obvykle váží od 15 do 26 liber (6, 6 až 11, 8 kilogramů). Tento druh má tmavé vlasy s kůží, která je tmavě hnědá-černá barva a samci mají viditelné horní zuby na stranách úst, které je vizuálně oddělují od samic. Druh je známo, že jíst kořen a hlízy z různých rostlin, stejně jako malý hmyz, plazi a hlodavci. Druhy žijí v doškových oblastech, které tvoří vysoké, husté travnaté porosty u břehů řek a smíšené s různými rostlinami a keři. Na jednom místě tento druh byl nalezený přes Indii, Nepál a Bangladéš, ale je nyní jen nalezený v malých částech indických států Assam a západní Bengálsko. IUCN měl od roku 1996 Pygmy Hog jako kriticky ohrožený druh. Pygmy Hog je nejmenší a považován za nejvzácnější divokou suid na Zemi, protože tento druh je na pokraji zániku a odhaduje se, že je zde méně než 250 dospělých druhů ve volné přírodě. Hlavními hrozbami, kterým tento druh čelí, jsou degradace a ztráta stanovišť v důsledku zemědělských postupů člověka a lidských sídel, jakož i lovu, ale v menší míře.

Červená panda

Red Panda, vědecký název Ailurus fulgens, je velmi jedinečný savec, protože je jediným živým druhem v rodu Ailurus, a také jediným existujícím druhem v rodině Ailuridae. Ve skutečnosti, jeho poslední předci v fosilním záznamu, Parailurus, naposledy žil asi 3 až 4 miliony lety. Dospělý druh od hlavy k ocasu má délku mezi 31 a 48 palci (78 až 122 centimetrů) a samci váží 8, 2 až 13, 7 liber (3, 7 až 6, 2 kg), zatímco samice je mezi 6, 6 až 13, 2 libry (3 až 6 kg). Tento druh má na horních částech těla červenohnědě zbarvenou srst a na spodních částech černou barvu srsti. Část obličeje a uší tohoto druhu je bílá a každý jedinec může mít různá označení obličeje. Druh je také známý pro jejich velké, huňaté ocasy, které se střídají v barvě mezi červenou a nažloutlou červenou ve vzoru okrových prstenců. Většina druhové stravy pochází z jíst bambus, ale také jíst malé savce, ptáky, vejce, květiny, houby, kořeny, žaludy a bobule. Červená Panda je endemická k mírným lesům himálajských hor a nachází se v zemích, které hraničí s horami jako Indie, Nepál, Bhútán, Čína a Myanmar. V Indii se tento druh nachází ve státech Assam a Sikkim. IUCN má od roku 2015 červenou pandu jako ohrožený druh, protože druhová populace za poslední tři generace Red Pandy značně poklesla. Hlavními hrozbami, jimž tento druh čelí, jsou degradace, roztříštěnost a naprostá ztráta přirozeného prostředí, jakož i změna klimatu, přírodní katastrofy, pytláctví, lidská sídla a nedostatek politického zájmu v určitých oblastech, které by těmto druhům pomohly.

Levhart sněžný

Snow Leopard, vědecký název Panthera uncia, je druh velké kočky, která je součástí rodiny koček Felidae. Tak druh je poněkud menší než jiné druhy velkých koček, obvykle vážit asi 60 k 121 librám (27 k 55 kilogramům) a také má relativně kratší tělo, který je mezi 30 k 60 se posunuje (75 k 150 centimetrům) na délku. Druh je známý pro jeho dlouhý ocas, který je mezitím 31 k 39 palcům (80 k 100 centimetrům) na délku a má druhý nejdelší ocas příbuzný jeho tělu nějakého druhu kočky. Druhy se pohybují v barvě od kouřově šedé až nažloutlé, s bílou spodní stranou a tmavě šedými až černobílými skvrnami na tělech, nohách, ocase a hlavě. Snow Leopard je také známý pro svou jedinečnou světle zelenou nebo šedou barvu očí, která je vzácná u druhů koček. Druhem jsou masožravci, kteří mohou lovit a zabíjet různé druhy kořisti, ale především jdou po modré ovci nebo kozorožci. Oni jsou také známí lovit zajíci, svišť, pika, hlodavce, ptáky, kanec, jeleny a různé další zvířata. Tento druh se nachází pouze v různých vysokých horách střední Asie a nachází se v Afghánistánu, Bhútánu, Číně, Indii, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Mongolsku, Nepálu, Pákistánu, Rusku, Tádžikistánu a Uzbekistánu. V Indii se Snow Leopard nachází v indických státech Himachal Pradesh, Jammu-Kašmír, Sikkim a Uttaranchal. IUCN měl Snow Leopard vypsaný jako ohrožený druh od roku 1986. Hlavní hrozby, kterým čelí druhy, jsou vyčerpání jeho hlavní kořisti, být lovil a obchodoval nezákonně, konflikt s lidmi přes hospodářská zvířata, růst lidské populace do jeho lokality a nedostatek ochranné kapacity pro tento druh.

Ochrana ohrožených savců Indie

Existují kroky, které mohou jednotlivci, organizace a vlády přijmout, aby pomohli chránit tyto ohrožené savce v Indii. Je možné nahlédnout do mnoha chráněných oblastí a národních parků, které jsou určeny k tomu, aby těmto druhům pomohly, a darovat peníze, aby tyto oblasti zůstaly financovány, aby se dozvěděly, co lze udělat pro pomoc nebo aby se více poučily o situaci těchto zvířat. Pomáhat sponzorovat a podporovat národní a mezinárodní organizaci, jejímž cílem je chránit ohrožené druhy a chránit je, nebo kteří pomáhají k obnově rostlin, aby se tyto živočišné stanoviště rekultivovali, je také dobrým místem, kde se můžete podívat na pomoc.

Nejohroženější savci Indie

Ohrožené savce IndieOdborný název
Pygmy Hog

Malabar Large-Spotted Civet

Porcula salvania

Viverra civettina

Dhole

Červená panda

Cuon alpinus

Ailurus fulgens

Královský bengálský tygr

Lion-sledoval makak

Panthera tigris tigris

Macaca silenus

Banteng

Indický slon

Bos javanicus

Elephas maximus indicus

Starý jelen

Nilgiri Tahr

Panolia eldii

Nilgiritragus hylocrius

Jižní asijské řeky Dolphins

Ganges River Dolphin

Delfín řeky Indus

Platanista gangetica gangetica

Platanista gangetica minor

Gee's Golden Langur

Asijské Lev

Trachypithecus geei

Panthera leo persica

Himalájský pižmový jelen

Snow Leopeard

Moschus leucogaster

Panthera uncia

Hispid Hare

Caprolagus hispidus
Western Hoolock Gibbon

Phayre je opice listu

Hoolock hoolock

Trachypithecus phayrei