Největší orli světa

Orli jsou dravci synonymem síly, síly a houževnatosti. Jsou to laskaví ptáci, kteří se používají jako národní symboly v mnoha zemích, jako jsou Spojené státy a Japonsko. V ptačím království se orli nacházejí na samém vrcholu potravinového řetězce. Jejich schopnost přizpůsobit se endemickým prostředím z nich učinila velmi úspěšné ptáky z hlediska lovu kořisti a povětrnostních podmínek v nejdrsnějších podmínkách prostředí. Tito silně postavení ptáci přitahují zájem vědců a výzkumníků, kteří studují jejich jedinečné adaptace a stanoviště. Níže jsou uvedeny některé z největších orlů na světě z hlediska celkové délky, rozpětí křídel a tělesné hmotnosti.

8. Bojový orel, 193 cm (75, 8 palce)

Bojový orel je jedním z nejpůsobivějších afrických orlů a největším a nejmocnějším dravým ptákem v Africe. Bojový orel váží 6, 6 kg a má rozpětí křídel delší než 6 stop 4 palce. Má tmavě hnědé horní části a bílé břicho s černými pruhy. Má velmi silné pařáty pro trhání a držení kořisti. Jeho strava je převážně savčí, loví na malých antilopách, domácích kozách, hyraxech a jehňatech. Na různých příležitostech, orel válečného byl zaznamenán kořist na velkých ptácích takový jako evropský čáp. Jeho stanoviště zahrnuje africké savany a oblasti trnového keře na jižním mysu. Chová se na okraji lesa.

7. Harpy Eagle, 200 cm (78, 7 palce)

Orlí orel je mocný dravý pták a jeden z největších na světě. To má obrovské, silné pařáty, které mohou porovnat s medvědí drápy a jeho nohy mohou být jak tlustý jako lidské zápěstí. S rozpětím křídel až 2 metry je to dobrý navigátor napříč Střední a Jižní Amerikou. Harpy orel je národní pták Panamy. Dlouhý ocas, široká a zakulacená křídla umožňují harpyskému orlovi pohybovat se v deštných pralesech Jižní Ameriky. Stejně jako mnoho lesních dravců jsou jeho křídla dobře přizpůsobena lesnímu baldachýnu a umožňují jim vyhýbat se větvemi. Dospělý orel bělohlavý má na hlavním těle černé peří a šedou hlavu a krk. To kořistí na středně velkých stromových savcích, jako jsou lenochody a opice.

6. Filipínský orel, 220 cm (86, 6 palce)

Filipínský orel je největší a nejtěžší známý orel. Jak už název napovídá, je endemický pro deštné pralesy na Filipínách. Jedná se o poměrně neznámého ptáka, především kvůli exotickému původu a malé divoké populaci. Tento orel je v současné době konfrontován s nebezpečím vyhynutí v důsledku využívání stanovišť. To je endemický k čtyřem hlavním ostrovům na Filipínách takový jako Luzon, Mindanao, Samar, a Leyte. Tam je mezi 82-233 párů párování na ostrově Mindanao kde většina populace je nalezená. Má dlouhé, hnědé peří na hlavě, které tvoří impozantní hřívovitý vzhled. Filipínský orel, známý také jako velký orel s opičími opicemi, má rozpětí křídel mezi 184-220 cm a tělesnou hmotností 4, 5 kg-8 kg. Od července 1995, filipínský orel se stal národním zvířetem Filipín. Ačkoli považovaný za největšího orla, to nemá nejdelší rozpětí křídel kvůli jeho preferencím lokality tlustých lesů a lesů, které vyžadují omezená rozpětí křídel pro maximální manévr v zhuštěných prostorech.

5. Zlatý orel, 220 cm (7, 23 palce)

Orel zlatý je nejoblíbenějším národním ptákem v zemích jako Německo, Rakousko, Mexiko a Albánie. To je velmi běžné na severní polokouli a nejrozšířenější druhy orlů. Je to nejmocnější dravý pták v Severní Americe a známý svou rychlostí a silou. Je tmavě hnědé barvy se zlatavou hnědavou barvou kolem krku a hlavy. Krmí se na malých savcích, jako je například jackrabbits, a někdy může napadnout velké savce, jako je jehňata, kozy a další domácí zvířata. Má rozpětí křídel 185-220 cm a váží 3, 1 kg - 6, 2 kg. Orla skalního se nachází v otevřené krajině s přirozenou vegetací, která umožňuje snadné odhalení kořisti. Také preferují vyvýšené oblasti, jako jsou hory, útesy na břehu řeky a kaňony. V současné době se zdá, že populace zlatých orlů je stabilní.

4. Australský klín-sledoval orla, 230 cm (7.55 palce) \ t

Australský orel mořský je největším dravým ptákem v Austrálii a Nové Guineji. To je také známé jako bunjil nebo Eaglehawk. Má dlouhé rozpětí křídel až 2, 3 metru a charakteristický klínovitý ocas. Nohy jsou pokryty peřím až k základně. Má bledý zobák, bílé nohy a tmavě hnědou barvu kolem očí. Bunjil váží mezi 3, 2 kg a 5, 3 kg, ženy jsou těžší než samci. Tento pták se nachází v regionech na úrovni moře a v horských oblastech. Dominantně se nachází v otevřených pozemcích, zalesněných a zalesněných krajinách.

3. Orel bělohlavý, 244 cm (96 palců)

Orel bělohlavý je největší evropský orel a má jasně bílý ocas, zatímco zbytek těla je téměř zcela hnědý. Má výraznou hlavu a zobák, které vyčnívají dopředu a dávají jí téměř supovitý profil. Nohy, nohy, oči a zobák jsou žluté. Má rozpětí křídel 193-244 cm a délku 74-92 cm. Orel bělohlavý se nachází v široké škále stanovišť, jako jsou nížiny a v blízkosti vodních útvarů. Loví a kořistí na široké škále savců, ryb a ptáků. Ryba je hlavní strava, zatímco savci takový jako liška, srnec ovce byl zaznamenán jako pravidelná kořist.

2. Stellerův orel mořský, 250 cm (98, 4 palce)

Stellerův orel mořský je jedním z největších dravých ptáků nacházejících se v pobřežních oblastech severovýchodní Asie, kde jeho hlavní kořistí jsou ryby a mořští ptáci. Je to silný a silně postavený pták s jasnými kontrastními barvami. Z větší části je pokryta černým peřím, s výjimkou křídel v oblasti ramen a nohou a spodního těla, které jsou mnohem jasnější. Má klínovitý ocas, který je delší než orel běloocasý. Délka těla Steleru se pohybuje od 85 cm do 105 cm, přičemž rozpětí křídel se pohybuje mezi 1, 95 m až 2, 5 m. Má jasně žlutý zobák a pařáty.

1. Haastův orel, 300 cm (118 palců)

Haastův orel je v současné době vyhynulým druhem, který kdysi žil na jižních ostrovech Nového Zélandu. Byl to největší orel, který žil v době svého života a nejvíce divoký dravec ve svém ekosystému. Měla křídla, která byla vhodná pro mávání a manévrování v husté lesní vegetaci. Haastův orel pobíral bezmocné ptáky, jako je moa. Tento obří orel vážil až 17, 8 kg a měl rozpětí křídel 3 metry. Kvůli své velké velikosti a neustálému úbytku neletavých ptáků se blížil k maximálnímu omezení velikosti prostřednictvím evoluce, což nakonec vedlo k jeho zániku.