Ohroženi savci Mauritánie

Mauritánie, oficiálně známá jako Mauritánská islámská republika, se nachází podél západního pobřeží severní Afriky. Je to jedenáctá největší země v Africe a na východě a jihovýchodních hranicích je Mali, Atlantský oceán na západě, Senegal na jihozápadě a Alžírsko na severovýchodě, zatímco Maroko a část Západní Sahary leží na severu. Země je pokrytí oblasti je 397, 685 čtverečních mil s populací přibližně 4, 1 milionu. Nouakchott je hlavním městem a zároveň největším městem v zemi. Divoká zvěř Mauritánie se skládá jak z fauny (savců a ptáků), tak z rostlin (rostlin). Několik savců čelí zániku, jako je Scimitar Oryx. Bwlow jsou některé příklady podrobněji.

Severozápadní africký gepard

Severozápadní africký gepard je také známý jako Saharský gepard. Jeho vědecký název je Acinonyx jubatus hecki a je fyzicky odlišný od ostatních gepardů. Je to menší s téměř bílou krátkou srstí se skvrnami, které vyblednou od černé po světle hnědou podél páteře a na nohou. Tvář má málo nebo žádné skvrny na obličeji a také slzy často chybí. To se pohybuje kolem centrální a západní Sahary a Sahel v malých roztříštěných populacích. Tyto gepardy jsou více noční než jiné gepardy, což jim umožňuje šetřit vodu a zůstat mimo denní teplo. Loví potravu a jejich hlavní kořistí jsou antilopy, jako je addax. Severozápadní africký gepard byl v roce 2009 prohlášen za ohrožený druh hlavně kvůli pytláctví zvířete za jeho kůži nebo úmyslnému zabíjení těchto gepardů jako útočných koz a velbloudů a řešení hrozících konfliktů by to mohlo vyřešit. Pytláctví jejich kořisti, jako například gazely lidmi, by je mohlo zbavit jejich potravy, což by vedlo k jejich zániku.

Addax

Jeho vědecký název je Addax nasomaculatus a je také označován jako bílá antilopa a antilopa se šroubovým rohem. To bylo nejprve popsáno v 1816 Henry de Blainville jak oba muž a žena. Addax je pohlavně dimorfní, protože samice je kratší než samci. Kromě toho nemají zvláštní stanoviště, protože jsou kočovní, převážně při hledání pastvin a zaznamenali několik stanovišť v Sahare. Addax je jedním z ohrožených druhů v důsledku nekontrolovaného lovu, který se v průběhu let zrychlil, což může být řízeno ploty a suchem.

Dama Gazelle

Addra gazela, nebo mhorr gazelle, je vědecky známý jako Gazella dama. Je to druh gazely nacházející se v poušti Sahara a Sahel s hnědohnědou hlavou a krkem. Muži i samice mají středně dlouhé kroužky zakřivené ve tvaru písmene S. Jedná se o největší typ gazely s dlouhýma nohama, které poskytují velkou plochu pro rozptýlení tepla, jak jsou denní. Dama gazelle potřebuje více vody než ostatní pouštní zvířata, takže nejsou odolné a zahynou během sucha. Zatímco hlavní důvod, proč jsou ohroženi, je odlesňování stromů, které se živí a mechanizovaný lov, a v důsledku toho byly vybudovány rezervy tak, aby zvířata mohla žít v míru.

Hroch

Jeho vědecký název je Hippopotamus Amphibious, a je to třetí největší savec po slonech a nosorožcích. To má tělo hlavně s krátkými nohami a téměř zploštělé 14-palcový dlouhý ocas. Jeho hlava je uzpůsobena pro ponoření s ušima, očima a nozdrami umístěnými vysoko v lebce, přičemž nozdry jsou uzavřeny, když se ponoří do vody. Jsou pohlavně dimorfní, protože samci jsou větší a těžší než ženy. Oni jsou také polořadovka-vodní jak oni tráví jejich dny ve vodě a noci na zemi od této doby jsou noční zvířata, která žijí ve vodě, ústí řek nebo jezerech v průměrně 30 hrochů. Jsou to býložravá zvířata, proto se živí trávou a ne vodními rostlinami, i když žijí ve vodě. Jejich primární hrozbou jsou lidé, kteří je zabíjejí buď pro maso, kly nebo pro ničení plodin.

Ovce Barbary

Ovce Barbary jsou vědecky známé jako Ammotragus lervia. Jsou písčitohnědé barvy a stmívají se stárnutím, s mírně světlejším podbřiškem a temnou linií podél jejich zad. Tam jsou některé chlupaté vlasy na krku (jsou více na muže než ženy) a jejich rohy mají trojúhelníkový průřez. Jejich relativně hladké rohy se zakřivují směrem dozadu, pak dovnitř o délce 20 palců. Přirozeně se vyskytují v severní Africe a nacházejí se ve skalnatých, suchých horských oblastech, které jim pomáhají vyhnout se predátorům. Oni jsou krepuscular, jak se pasou brzy ráno a pozdě odpoledne. Jejich největší hrozbou je desertifikace, pytláctví, ničení biotopů převážně z pastvy a sucha. Zřízení rezerv na severu by bylo, kdyby pomohla zachránit ovce Barbary.

Ohrožení savců v Mauritánii

Lidská činnost je hlavní hrozbou pro zdravou existenci mnoha savců v Mauritánii. Lov a pytláctví vedly k masivnímu poklesu jejich počtu, ale globální oteplování způsobuje desertifikaci a změnu stanovišť, která má nepříznivé účinky na zvířata. Někteří savci takový jak oryx byli loveni k zániku ve volné přírodě a moci jen být nalezený v chráněných uzávěrech.

Ohroženi savci MauritianieOdborný název
Severozápadní africký gepard

Acinonyx jubatus hecki
Západoafrický lev

Panthera leo senegalensis
Středomořská Monk Seal

Monachus monachus
Dama Gazelle

Dorcas Gazelle

Gazela s červeným srdcem

Gazella dama

Gazella dorcas

Gazella rufifrons

Addax

Addax nasomaculatus
Západoafrická žirafa

Giraffa camelopardalis peralta
Slon africký

Loxodonta africana
Africké Manatee

Přístav Porpoise

Trichechus senegalensis

Phocoena phocoena

Hroch

Hippopotamus amphibius
Ovce Barbary

Ammotragus lervia