Ohroženi savci Namibie

Namibie má širokou škálu fauny, která sídlí ve vyprahlých a polosuchých oblastech, spolu s pobřežím země a v subtropickém regionu na severovýchodě. Namibie je jednou z afrických zemí, které se vyznačují ochranou životního prostředí. Navzdory snahám o udržení udržitelnosti jsou však někteří savci v zemi ohroženi faktory, jako je pytláctví, zásahy člověka a odlesňování.

Chobe Black Rhinoceros

Nosorožec černý (Diceros bicornis chobiensis) je poddruh černého nosorožce, původem z některých afrických zemí. V Namibii se zvíře nachází v pásmu Caprivi. Výška plně zralého nosorožce černého se pohybuje od 140 cm do 180 cm, délka se pohybuje od 2, 8 metru do 3, 8 metru. Jejich větší velikost snadno odlišuje samce od samic. Nosorožec má dva rohy, i když někdy se může vyvinout třetí roh. Tato zvířata jsou agresivní, zejména při identifikovaných hrozbách, a bojují také vždy mezi sebou. Mají rozsáhlý rozsah stanovišť a pohybují se z jednoho místa do druhého při hledání vegetace a vody. Krmí se ráno a večer a zůstávají neaktivní během dne, kdy je horká. Novorozené tele začíná odstavovat po dvou letech a dosahuje sexuální zralosti 5 až 7 let u žen a 7 až 8 let u mužů. Nosorožec černohnědý má délku života 35 až 50 let ve volné přírodě. Lov a pytláctví zůstávají největší hrozbou pro nosorožec černohlavý v Namibii. Úsilí namibijské vlády o udržení počtu zvířat zahrnuje důvěru Save the Rhino, která byla založena v roce 1982. Prostřednictvím této nadace byly vytvořeny rezervy pro zvířata a účinně se jim podařilo chránit nosorožce.

Slon africký

Slon africký (Loxodonta africana) je jedním z ohrožených druhů savců v Namibii. Zvíře bydlí v savaně, která zabírá téměř 64% Namibie masa země. Zvíře se vyznačuje velkou velikostí, průměrnou výškou 3, 3 m u samců a 2, 6 metrem u samic. Velké uši, dlouhé zakřivené kly a horní ret složené ze dvou prodloužení odlišují zvíře od ostatních slonů. Zvíře se živí trávou, keři a stromy a konzumuje potraviny, které přidávají více než 50 tun, protože jejich slabě zažívací systém potraviny jsou vyprázdněny, aniž by byly zcela stráveny. Slon africký obvykle žije v malých skupinách v čele s matriarchem. Pytláctví zůstává hlavní hrozbou pro obyvatele slona afrického v Namibii. Národní parky a rezervace, jako je národní park Etosha, byly v zemi zřízeny pro jeho ochranu.

Africký divoký pes

Africký divoký pes (Lycaon pictus) je ohroženým dravcem v subsaharské Africe, včetně Namibie. Zvíře žije v otevřených pláních a má obrovský rozsah stanovišť. Zvíře se vyznačuje strakatou srstí různých barev, která je pro každé zvíře jedinečná. Na každé noze mají čtyři prsty a velké kulaté uši. Žijí v baleních a lovících antilopách a pakoně. Oni také se živí ptáky a hlodavci v nepřítomnosti větších zvířat. Žijí 10 až 12 let a mají výšku 30 palců na rameni.

Zvířata potřebují pro přežití velké rozlohy půdy a byla nepříznivě ovlivněna zásahem člověka. Zvyšující se populační tlak v Namibii zůstává primárním ohrožením druhů spolu s vraždami lidí a konkurencí s ostatními predátory. Organizace vlády a organizace na ochranu volně žijících živočichů vytvořily rezervy, které umožňují zvířeti volně se pohybovat a nerušeně se pohybovat.

Transvaal Lion

Transvaal lev (Panthera leo krugeri ) je poddruh lva, který oplývá v jižní Africe. Jejich stanoviště je v savaně, polosuchých zónách a pastvinách. Samci se odlišují od samice dobře vyvinutou hřívou a délkou 2, 6 až 3, 2 metru, zatímco samice je 2, 35 až 2, 75 metru. Jejich výška se pohybuje od 0, 92 do 1, 23 metru u ramene. Většinou se živí býložravci a lov je u samic. Po 2 až 3 letech se samci stanou pohlavně dospělými a samicemi dva roky po narození. Jejich životní cyklus je 13 až 25 let. Konflikty mezi lidmi, lov trofejí a zásahy člověka jsou hlavními hrozbami pro obyvatelstvo lva v Namibii. Populace lva je zachována převážně v oblasti Kunene a v národním parku Etosha.

Dalšími ohroženými savci v Namibii jsou jižní modrá velryba, velryba jižní ploutve, velryba jižní sei a velryba spermií, hroch obojživelný, gepard jihoafrický, nosorožec černohlavý, nosorožec černohlavý, kočka černohlavá, Hartmanova horská zebra a jihozápadní africký lev. Ekoturistika do značné míry přispívá k ekonomice Namibie, což vyžaduje účinné programy ochrany přírody v zemi. Komunální konzervace, které jsou iniciativami komunit, hlásily vysokou míru úspěchu v úsilí o ochranu volně žijících živočichů.

Ohroženi savci NamibieOdborný název
Chobe černý nosorožec

Diceros bicornis chobiensis
Jižní modrá velryba

Balaenoptera musculus intermedia
Velryba jižní ploutve

Balaenoptera physalus quoyi
Jižní sei velryba

Balaenoptera borealis schlegelii
Africký divoký pes

Lycaon pictus
Slon africký

Loxodonta africana
Velryba spermií

Hroch

Fyziologický katodon

Hippopotamus amphibius

Jihoafrický gepard

Jihozápadní černý nosorožec

Acinonyx jubatus jubatus

Diceros bicornis occidentalis

Černá kočka

Hartmannova horská zebra

Felis nigripes

Equus zebra hartmannae

Transvaální lev

Jihozápadní africký lev

Panthera leo krugeri

Panthera leo bleyenberghi