Ohrožený obojživelníků Kanady

Vláda Kanady vedla seznam druhů obojživelníků, které jsou buď ohroženy nebo ohroženy podle zákona o riziku (SARA). To proto vedlo tento druh k získání federální ochrany kvůli jejich stavu.

4 Ohrožili obojživelníci Kanady

Oregon spatřil žábu

Oregon skvrnitá žába je vodní žába, která je střední velikosti a nachází se v jihozápadní části Britské Kolumbie. Oregon skvrnitá žába je převážně vodní a dělá jeho stanoviště v klidné vodě, jako jsou mokřady a jezera. Plně dospělý dospělý z této žáby se živí hmyzem, zatímco pulci se živí hnijící vegetací a řasami. Larvy se vylíhnou a stanou se terčem v 18-30 dnech a začnou metamorfózu po 110-130 dnech. Dospělý se po prvním roce sexuálně aktivuje a má krátký život. Oregon skvrnitá žába je uvedena v Kanadě jako ohrožený druh. Příčinou jejího ohroženého stavu je zavádění býčích švábů do stanovišť a odtok vody vlivem lidského vlivu. V Kanadě, Vancouver akvárium a větší Vancouver Zoo pracují na zachování tohoto druhu.

Putující mlok

Tento druh mloka je z čeledi Plethodontidae a nachází se v mírném lese Kanady. Putovní mlok je dlouhý a štíhlý a má délku asi 5 palců. To má různé barvy na jeho zádech a je většinou viděn být jeden hnědý nebo šedý. Nachází se ve dřevěných troskách a padlých stromech ve Vancouveru. Samice Wandering salamander položí asi 9 vajec, která se vylíhnou do miniaturních dospělých, aniž by podstoupila stadium larvy. Krmí se na roztočích, broucích, mravencích a jejich larvách. Tento druh je označen jako „téměř ohrožený“ Červeným seznamem IUCN, protože jeho počet stále klesá v důsledku ztráty stanovišť prostřednictvím nezákonné těžby dřeva. Úsilí o zachování jejich stanoviště bylo přijato, aby se zabránilo jejich zániku.

Západní ropucha

Západní ropucha je velká ropucha, která má délku asi 5, 6 - 13 cm. Nachází se v celé severozápadní a severozápadní Britské Kolumbii. Jeho hřbetní pásek je bílý a obvykle nazelenalý. Má tmavé kožní žlázy. Samci mají hladší kůže než samice. Západní ropuchy se nacházejí v blízkosti potoků, rybníků a jezer. Tato ropucha se živí červy, slimáky a hmyzem. Tato ropucha se množí během jara, kdy samice leží na tisíci vejcích. Tato vejce se mezi 3 až 12 dny vylíhnou. Po šesti až osmi týdnech se vylíhnutí žáci stávají mladistvými dospělými a po 2-3 letech se stávají sexuálně aktivními. Západní ropucha je klasifikována jako citlivá, a proto je třeba ji zachovat. V současné době jsou sledovány v rámci programu monitorování dobrovolnické alfibské Alberty (VAMP).

Kaskádová žába

Toto je druh žáby v rodině Ranidae a je nalezený přes Kanadu a Spojené státy. Tato žába se nachází v horách a jehličnatých lesích. V teplých obdobích obývá vodu a okolní vegetaci. V zimě žije v půdě pod dnem jezera. Kaskády žába barva je olivově hnědá a má tmavý pruh na předních končetinách. Tato žába prochází metamorfózním životním cyklem a plemena mezi březnem a srpnem. Kaskádová žába je hmyzožravec, který se živí hmyzem, který žije ve vodním a polo-vodním prostředí. Jeho populace v Oregonu výrazně poklesla kvůli ztrátě stanovišť a predátorům. Červená listina IUCN ji uvedla jako téměř ohroženou a v současné době existuje úsilí o její ochranu.

Závěr

Vláda vyvinula určité úsilí ve snaze zachovat existenci těchto obojživelníků. Výše uvedený seznam nemusí pokrýt celý druh obojživelníků, které jsou ohroženy v Kanadě, ale úplné informace mohou být k dispozici online na internetových stránkách Kanady pro evidenci druhů v registru rizik.

Ohrožený obojživelníků Kanady

Ohrožili obojživelníky KanadyBinomický vědecký název
Oregon skvrnitá žába

Rana pretiosa
Putování Salamandrem

Aneides vagrans
Západní ropucha

Anaxyrus boreas
Kaskády žába

Rana cascadae