Ohrožených savců venezuela

Venezuela je federální prezidentský národ nalezený v severní oblasti jihoamerického kontinentu. To je oficiálně známé jako Bolívarská republika Venezuela. Caracas je hlavní město a největší město v zemi. Oficiálním jazykem je španělština. Mestizo je převládající etnická skupina, která tvoří 51, 6% celkové populace. Země byla pojmenována jako jedna z nejskorumpovanějších na světě a také velmi nepřátelská vůči cizincům. Země leží v oblastech, které byly původně pokryty vlhkými listnatými lesy. Ve Venezuele existuje různorodá sbírka zvířat, přičemž většina z nich je endemická. V tomto článku se budu zabývat některými z ohrožených druhů savců v zemi.

Brown Spider Monkey

Mezinárodní unie pro ochranu přírody (IUCN) klasifikovala opice hnědého pavouka jako kriticky ohroženou. Jak název napovídá, opice je hnědá. Nejčastěji se nachází v severozápadních částech Venezuely av některých případech v sousední Kolumbii. Přední končetiny jsou poněkud delší než zadní a mají dlouhý tenký ocas, který měří až 30 palců a bez srsti na špičce. Celková délka těla kromě ocasu je asi 20 palců, zatímco jejich hmotnost je asi 20 liber. Opice tráví většinu svého života na vysokých stromech a sestupují do půdy a pijí vodu. Oni jsou většinou nalezeni ve skupinách a cestovat houpáním na větvích stromů spíše než chůze na čtyřech jako mnoho jiných primátů. Jsou to bylinožravci a živorodci a hlavně používají své smysly zraku, chuti, vůně a dotyku, aby našli jídlo. Průměrná životnost opic je 30 let, ale je vyšší u opic v zajetí.

Pacarana

Pacarana je pomalu se pohybující velký hlodavec vážící kolem 33 liber a délku 31 palců. Jméno pacarana je přeložen k znamenat “falešnou Paca” kvůli podobnosti Pacarana a Paca. Nespadají však do stejné rodiny. Hlodavec je noční a je endemický pro tropické lesy povodí řeky Amazonky a svahy And. Vždy se nacházejí v rodinných skupinách po čtyřech. IUCN klasifikoval tento druh jako ohrožený.

Venezuelský fsh-jíst krysu

Venezuelanská ryba-jíst krysa je druh hlodavce endemický k Guyana a Venezuela. IUCN ji uvedla jako zranitelnou ve svém Červeném seznamu ohrožených druhů v důsledku poklesu velikosti obyvatelstva. Krysa je polo-vodní a krmí se na vodních bezobratlých. Většinou se nachází v čistých proudech. Obyvatelstvo klesá, a to je způsobeno znečištěním toků i odlesňováním.

Obra Vydra

Obra vydra je společenský masožravý savec, který se nachází v Jižní Americe. Žije ve skupině, která je soustředěna na dominantní chovný pár. Jsou teritoriální a denní, i když byly pozorovány jako velmi klidné. Je to největší člen rodiny Mustelid s délkou až 5, 6 stop od hlavy k ocasu a váží až 70 liber. Existují důkazy o existenci větších samců v minulosti, ale v důsledku nadměrného lovu jsou zaniklé. Reprodukce probíhá na říčních březích v suchých obdobích od července. Tam je sdílení rolí a všichni členové skupiny včetně neproduktivních dospělých zapojených do chytání ryb pro mláďata mláďat. Jsou to vrcholoví predátoři a živí se rybami.

Hrozby pro savce Venezuely

Ztráta stanoviště je hlavní hrozbou pro existenci opice hnědého pavouka a mnoha dalších původních savců z Venezuely. 98% jejich přírodních stanovišť bylo vyčištěno pro zemědělské a průmyslové účely. Pacarana je ohrožena ztrátami stanovišť a lovem lidí masem. Lidská činnost, jako je odlesňování a znečištění, je hlavní hrozbou pro mnoho savců ve Venezuele

Ohrožených savců venezuela

Ohrožení savci ve VenezueleOdborný název
Brown Spider Monkey

Ateles hybridus
Pacarana

Dinomys branickii
Musso je ryba-jíst krysu

Neusticomys mussoi
Venezuelanská ryba-jíst krysu

Neusticomys venezuelae
Obra Vydra

Pteronura brasiliensis
Guajira Mouse Opossum

Marmosa xerophila
Úzké vousy v ústech

Marmosops cracens