Pět živých druhů loonů

Loons (jak oni jsou známí v severní Americe), také známý jako potápěči ve V. Británii, být vodní ptáci Gavia rod a Gaviidae rodina. Loons tráví většinu svého života ve vodě, protože nemohou účinně chodit. Jsou to vynikající plavci a mocní letci. Musí však běžet po dostatečné vzdálenosti po povrchu vody, aby vytvořily dostatek síly k vzletu. Jsou schopny migrace na dlouhé vzdálenosti, jakmile jsou ve vzduchu. Ryby představují hlavní potravu těchto ptáků. Oni často polknou malé kamínky v posteli nebo břehách waterbody pomoci v trávení.

5. Loon s červeným hrdlem

Gavia stellata je nejrozšířenějším druhem loonů, které se chovají v arktických oblastech Severní Ameriky a Eurasie a zimy v pobřežních vodách severních oblastí. Jako nejmenší z druhů loonů je červenohrdlý loon asi 55 až 67 cm dlouhý. Během období, kdy se nepěstuje, je pták šedavý a má bílé podložky. Během období rozmnožování se vyvíjí zřetelná načervenalá hrdlová náplast, ze které odvozuje své jméno. Červenohrdlý loon jí ryby, obojživelníky, bezobratlé a občas vegetativní hmoty. Tento druh je monogamní a je známo, že vykazuje dlouhodobé vazby jako párové páry.

4. Black-throated Loon

Gavia arctica, která je známá pod názvem černo-throated potápěč v Eurasii a Arctic loon v Severní Americe, je vodní pták rodu Gavia. Dva poddruhy tohoto ptáka, Gavia arctica arctica a G. a. viridigularis . Ptáci mají délku 58 až 77 cm. Ptáci se chovají v Eurasii a na západní Aljašce. Přistupují k pobřežním oblastem, velkým jezerům a otevřenému moři pro zimování. Arktický loon je méně společenský než ostatní druhy loonů a obvykle se shromažďuje v hejnech asi osmi jedinců. Živí se rybami, korýši, měkkýši a také rostlinnou hmotou ve svém stanovišti.

3. Pacific Loon

Gavia pacifica chová v jezerech tundry Kanady a východní Sibiř a zimy primárně na pacifickém pobřeží kde to může být spatřeno v otevřeném moři nebo velkých jezerech. Pták těsně připomíná černohrdlý loon. Je středně velká s délkou od 58 do 74 cm. Hlava loonů je šedá, hrdlo je černé, účet je bělavý nebo šedý, plášť má pestrobílý černobílý opeření a podložky jsou bílé. Non-chovatelé mají drabber peří. Tichý loon se odlišuje od černohrdlého loonu nepřítomností bílé záplaty na boku. Zvuk ptáka může být popsán jako volání jachtajícího na vysoké hřiště. Jiné zvuky produkované ptákem zahrnují štěkot a drsné vrčení.

2. Společný loon

Gavia immer, také známý jako velký severní potápěč, je druh Gavia, který žije v jezerech a dalších vodních stanovišť v severních USA a Kanadě. Loons preferují pro bezpečnost jezera s chráněnými stanovišti, jako jsou zátoky a ostrovy. Rovněž preferují žít ve vodních stanovištích s čistou vodou a vysokou populací ryb pro snadnější krmení. Vodní útvar musí být také dostatečně velký, aby umožňoval vzlet ptákům. Během zimy létají obyčejné loony do nejbližších vodních stanovišť, které během chladného období nezmrznou. Oni zima jak daleký jih jako Texas a Baja Kalifornie a jak daleko na východ jako severozápadní Evropa. Velikost společné loonie se pohybuje od 61 do 100 cm. V období rozmnožování mají dospělí černou hlavu a bílé podložky. Plášť peří je černobílý. Pták má černo-modrou barvu. Obyčejný loon je rozpoznán jako nejmenší druh druhu kvůli jeho relativně velké distribuci a významné populaci.

1. Loon žlutě účtovaný

Gavia adamsii je největší druh Gavia. Druhy se chovají v arktické oblasti a zimy podél pobřeží Severního Tichého oceánu a severozápadních částí Norska. Hlava ptáka je černá, plášť je kostkovaný černobílý a podložky jsou bílé barvy. Peří ptáka je drbber v non-rozmnožovací období. Účet je slámově žlutý. Žlutý-účtoval loon ponory pod vodou chytit jeho kořist, která je primárně ryba. Volání ptáka je děsivý kvítek s nižším hřištěm než obyčejný loon. Největší hrozbou pro tento druh je neudržitelný sklizeň ptáků domácími obyvateli v jeho stanovišti. Pták je tak IUCN uznán jako „Blízko ohrožený“.