Sedm druhů nových supů světa

Vultures nového světa, také známý jako rodina condor, se odkazuje na supy patřit k rodině Cathartidae. Rodina je reprezentována sedmi druhy patřícími do pěti rodů. Tito ptáci žijí v teplých, mírných oblastech Ameriky. Supy nového světa jsou mrchožrouti, kteří se živí hlavně těly mrtvých zvířat. Zjistí, že jatečně upravená těla používají svůj vášnivý čich a ostrý zrak, na rozdíl od supů ze Starého světa, kterým chybí dřívější schopnosti. Zde je seznam sedmi druhů supů v New World a důležitých vlastností s nimi spojených:

Král Vulture

Sup královský ( Sarcoramphus papa ), jediný přežívající druh rodu Sarcoramphus, je velký pták, který žije v Jižní a Střední Americe. Rozsah ptáka sahá od severní Argentiny na jihu k jižnímu Mexiku na severu. Pták zde obývá tropické nížinné lesy. Pták je převážně bílý s šedým až bílým ocasem, límcem a letovým peřím. Ptáci se živí jatečně upravenými těly, často vytlačují menší supy z místa. Sup je známý žít asi 30 roků v zajetí. I když tito ptáci byli klasifikováni jako nejmenší obavy, jejich počet rychle klesá kvůli ztrátě stanoviště.

6. Andean Condor

Andský kondor ( Vultur gryphus ), jediný druh rodu Vultur, žije v Jižní Americe. Je to největší létající pták na světě. Pták žije v Andách v Jižní Americe a přilehlých pacifických pobřežích. Andský kondor je černě zbarvený s volánkem bílého peří kolem krku. Hlava a krk ptáka jsou matně červené barvy a postrádají peří. Samci tohoto druhu jsou větší než samice. Andský kondor je hlavně lapač, který dává přednost krmení na jatečně upravených tělech velkých savců, jako je dobytek nebo jelen. Ptáci hnízdí v nadmořských výškách až 16 000 stop. Upřednostňovaná místa hnízdění těchto ptáků jsou nepřístupné skalní římsy. Andský kondor je jedním z nejdéle žijících ptáků na světě s životností více než 70 let. Pták je považován za národní symbol mnoha jihoamerických národů a je nedílnou součástí mytologie a folklóru regionu. IUCN klasifikuje tohoto ptáka jako ohroženého. Ztráta stanovišť a sekundární otrava z jatečně upravených těl lovených lovci tyto ptáky zabíjí.

Kalifornie Condor

( Gymnogyps californianus ) je největší suchozemský pták v Severní Americe. Pták vyhynul ve volné přírodě v roce 1987, během něhož zůstalo několik zbývajících ve volné přírodě zachyceno, aby se vyloučila možnost úplného vyhlazení druhu. Zachycení ptáci byli chováni v zajetí a jednotlivci byli pak propuštěni ve volné přírodě. Ptáci byli propuštěni v oblasti Grand Canyon a národního parku Zion a několika dalších místech v severní Arizoně a jižním Utahu. Někteří jednotlivci byli propuštěni v severní Baja Kalifornii a pobřežních horách Kalifornie. Dnes jsou tito ptáci kriticky ohroženi. Ptáci mají černé opeření, holou hlavu, žlutou až jasně oranžovou barvu pleti a bílé skvrny na spodní straně křídel. Krmí se na mršině a žije až 60 let ve volné přírodě.

4. Větší sup žlutozelený

Větší sup žlutý nebo sup lesní ( Cathartes melambrotus ) žije v tropických vlhkých nížinných lesích Jižní Ameriky. Ptáci mají poměrně velkou velikost, váží kolem 1, 65 kg a rozpětí křídel je 166 178 cm. Pták lokalizuje mrtvá těla kouzlem a pohledem a pak se živí mršinou. Pták je závislý na větších supích druzích, jako je sup krále, aby se dostali do vnitřku jatečně upraveného těla. Zobák většího žlutého supa není dostatečně silný, aby se roztrhl skrz větší savce. Ptáci si staví hnízda na jeskynních podlahách nebo pahýlových dutinách a krmí své mladé regurgitací.

3. Sup žlutá

Menší žlutohlavý sup, také známý jako sup savany ( Cathartes burrovianus ), je pták žijící ve Střední Americe, Jižní Americe a Mexiku. V jeho dosahu, pták obývá bažiny, pastviny, degradované lesy a sezónně zaplavené nížinné biotopy. Pták je veliký s rozpětím křídel 150–165 cm. Sup savany má černé opeření a bezhlavou hlavu a krk, které jsou světle oranžové barvy se skvrnami červené nebo modré. Stejně jako ostatní druhy supů se živí mršinou a potravou vyhledává vůni a zrak. To je také závislé na velkých supech otevřít kůže většího těla.

2. Vulture Turecko

Sup krocan nebo turz buzzard ( Cathartes aura ) má široký rozsah táhnoucí se od jižní Kanady k nejjižnějšímu bodu Jižní Ameriky. V jeho dosahu, pták obývá širokou paletu stanovišť včetně shrublands, pastviny, pouště, subtropické lesy, etc. Turek sup krmí téměř výhradně na mršině a má silný zrak a čich. Pták je pojmenován po krůtí pták, protože jeho plešatá červená hlava a tmavé peří se velmi podobá vzhledu divokého samce krůty.

1. Černý sup

Černý sup ( ) je druh supa, jehož rozsah sahá od jihovýchodních USA až po centrální Chile a Uruguay. Pták obývá relativně otevřené oblasti v jeho dosahu. To má rozpětí křídel 4, 9 nohy, černé peří, holý krk a hlavu, která je šedavě-černá v barvě, a zahnutý, krátký zobák. Pohlcovač se živí mrkvou a vejci mladých, novorozených zvířat. Ptáci žijící v blízkosti lidských lokalit se také živí odpadky na skládkách.