Šest druhů Quoll nalezen v Oceánii

Quolls jsou středně velcí vačnatci převážně zabírající části Austrálie a Papuy Nové Guineje. Tam je šest zřetelných druhů quolls který čtyři obývat lesy Austrálie, zatímco jiné dva druhy obývají shrublands a tropické oblasti nové guineje. Bronzový quoll a New Guinean quoll se nacházejí v tropickém ostrově Papua Nová Guinea, zatímco severní quoll, západní quoll, východní quoll a Tiger Quoll zabírají ostrov Austrálie. Genetické důkazy odhalují, že se v Miocénu vyvinuli před více než 15 miliony lety quollové. Časní osadníci Oceánie odkazovali se na quolls jako tchory kvůli jejich fyzickému vzhledu. Šest druhů se liší hmotností a velikostí v rozmezí od 11oz do 15lb. Od objevu quolls v 1770 kapitánem Cookem, oni drasticky klesali v čísle s některými stávat se zaniklý v jejich původních lokalitách.

Fyzické vlastnosti

Quollové jsou všežraví vačnatci. Velikost a hmotnost quolů se u šesti druhů liší. Tiger quolls je největší druh s dospělými samci vážícími 15 liber, zatímco severní quolové jsou nejmenší s průměrnými dospělými muži o hmotnosti 32oz. Mají ostrý špičatý, dlouhý ocas a hnědou až černou srst s výrazně bílými skvrnami. Jsou aktivní, stávkující zvířata, s veselýma očima a vlhkým růžovým nosem. Oni mají mnoho ostrých zubů pro krájení jeho savců kořist a drcení bezobratlých. Ženy mají šest cumlíků pro kojení svých mláďat, kteří jsou závislí na své matce, dokud jim není šest měsíců.

Lokalita a oblast

Quollové jsou rodáci z pevniny Austrálie, Nové Guineje a Tasmánie, kde zabírají lesy, keře a travnaté oblasti. Ačkoli šest druhů bylo na jednom místě značně distribuované ve třech oblastech, oni jsou jen omezeni na nemnoho oblastí následovat zničení jejich přirozených stanovišť a zavedení dravců. Každý druh je odlišný od specifického geografického umístění kde tygr a východní quoll jsou úplně mesic zóna druhy obývat vlhčí stanoviště a jiní obývají vyprahlé a tropické oblasti vyššího deště. Quollové se hrabali v kládách nebo jeskyních a hlavně žili sami. Jejich rozsahy stanovišť mohou se prodloužit pro několik mílí s rozsahem mužských quolls překrývat ty několik žen pro účely páření.

Strava

Ačkoli quolls je klasifikován jako zvířata všežravec, oni mají převážně maso-založená strava kde oni se živí ptáky, hmyzem a malými plazy jako ještěrky. Větší druhy, jako je tiger Quoll, se živí většími savci, jako jsou králíci, zajíci a vačice. Oni také inklinují ke krmení ořechy, ovoce a trávu když oni jsou k dispozici. Jako noční zvířata, quols jsou osamocení lesníci a obvykle loví v noci tím, že pronásleduje jejich kořist předtím, než se vrhne na to. Quollové zabíjejí svou kořist tím, že na větší kořist padají na velkou kořist. Pro malou kořist ji připevňují na zem s pevnými předními tlapami, přičemž používají ostré zuby k roztržení masa. V případě bushfires a sucha, quolls krmení na márnici a někdy se hrabat kolem popelnic a kempů při hledání potravy. Obvykle získávají vodu z potravy, což je činí velmi adaptabilním v době sucha.

Chování

Quolls jsou noční tvorové, což znamená, že tráví svůj noční lov a odpočinek ve dne. Na rozdíl od mnoha nočních savců si quollové raději užívají sluncem zalité dny, které se vyhřívají na slunci, než se schovávají v dutých výřezech nebo skalnatých štěrbinách. Ačkoli quollové byli viděni šplhat po stromech, oni inklinují žít život na zemi. Zajímavé chování o quolech je použití prostorů toalet v otevřených prostorách, jako jsou skalní římsy. Tam jsou obvykle 100 klesající v latrines a být používán vymezit jejich území také jak pro společenské funkce. Quolls jsou hlavně osamělí tvorové, s omezenými interakcemi s jinými quolls, a jen se ovlivňovat během páření nebo během společenských aktivit. Quollové komunikují skrze výkřiky, syčení a výkřiky, z nichž každý předává jednoznačné poselství.

Reprodukce

Muži a samice quolů působí pouze během období páření, k němuž dochází hlavně v zimě. Po oplodnění se záhyby na ženském břiše přehnou, aby vytvořily váček, který se otevírá vzadu. Všechny druhy mají období těhotenství 21 dnů, po kterých matka ustoupí do svého doupěte a porodí asi osmnáct mláďat. Vzhledem k tomu, že se narodí předčasně, pouze šest mláďat je schopno přežít během prvních dvou týdnů a jsou neseny v matčiném sáčku po dobu osmi týdnů, kde budou kojit na jedné ze šesti matčiných matek. Pouze tygří tygr je opravdovým vačnatcem, protože má pravý váček. V ostatních druzích působí záhyby kůže kolem cumlíků jako pouzdro na přenášení a ochranu mláďat. Když mláďata rostou, visí na matčině břiše a devátý týden je nosí na zádech. Quollové dosáhnou pohlavní dospělosti ve věku jednoho a mají životnost dva až pět let.

Hrozby

Quolls byl klasifikovaný jako vysoce ohrožený druh kde jejich čísla drasticky klesají v jejich přirozených stanovištích. Oni čelí hlavním hrozbám od ropuchy ropuchy, který byl představen v Austrálii v roce 1935. Oddělení udržitelného životního prostředí Vodní populace a společenství říkají, že jedovatá ropucha je velmi dotěrná a byl ohlásen, že vyčistí velkou populaci quolls po krmení na nich \ t . Zavedení invazivních druhů koček a lišek zvýšilo konkurenci o potravinové zdroje a zároveň představovalo velkou hrozbu, protože cizí druhy se také živí quolly. Populační tlak v Oceánii vedl ke zničení přírodních stanovišť ve prospěch urbanizace, rozvoje nemovitostí, zemědělství a těžby vedoucí k úpadku quolů na ostrově. Snahy o ochranu oceánů vedené Ministerstvem životního prostředí a ochrany životního prostředí odstranily hlavní hrozby, jako jsou lišky, ve snaze obnovit populaci quolů a umožnit jim prosperovat ve volné přírodě. Territory Wildlife Park zachytil a choval několik druhů kriticky ohrožených východních a bronzových quolů.