Světlé a krásné: Typy papoušků žijících ve světě dnes

17. Červený papoušek

V Jižní Americe žije papoušek červenobřichý ( Diopsittaca nobilis ), pojmenovaný pro červené kryty. Jedná se o nejmenší druh papouka o délce 30 až 35 cm. Pták je původem z savan, bažin a tropických nížinných stanovišť v jeho dosahu. Pták má dva poddruhy, Hahnovy papoušky a vznešeného papouška.

16. Papoušek žlutohnědý

Známý také jako papoušek žlutohnědý, papoušek zlatý ( Primolius auricollis ) je papoušek středoamerický, který má zářivě žlutou náplast na zadní straně krku. Tato skutečnost odůvodňuje jméno ptáka. Hlavní obyvatelstvo žirafy žlutohnědé žije v Pantanalu v Brazílii. Ptáci jsou většinou nalezeni v nížinných biotopech, ale v některých lokalitách žijí ve výškách až 5 600 stop. Makakové nejsou nalezeni v amazonském deštném pralese, ale obývají další lesy, savanu, lesy a pastviny.

15. Modrookřídlý ​​papoušek

Modro-okřídlený papoušek ( Primolius maracana ) je také známý jako Illigerův papoušek. Tento druh se nachází ve východní a střední Jižní Americe. Tito ptáci obývají stálezelené a listnaté lesy v jeho dosahu. Ptáci jsou ohroženi odlesňováním a obchodem s cagebirdem a jsou klasifikováni jako téměř ohroženi IUCN.

14. Modrohlavý papoušek

Coulonův papoušek nebo papoušek modrý ( Primolius couloni ) je druh papouška, který je původem z Peru, Bolívie a daleké západní Brazílie. Pták je klasifikován jako zranitelný a je ohrožen ztrátou stanovišť a zachycováním pro obchod se zvířaty.

13. Red-Bellied Macaw

Papoušek červenobřichý ( Orthopsittaca manilatus ) je středně velký papoušek žijící v Jižní Americe. Břicho tohoto ptáka má velkou kaštanovou náplast a to je to, co vedlo k pojmenování ptáka jako papouška červenobřichého. Pták je endemický k tropickým amazonským lesům kontinentu. Rozsah papouška zahrnuje Kolumbii, Trinidad, Peru, Bolívii a Brazílii. Pták obývá moriche palmové lesy a palmové háje savan v jeho dosahu. Vyčištění palmové vegetace pro lidské použití a odchyt ptáků pro obchod s domácími zvířaty ohrožuje přežití takového ptáka.

12. Kaštanový fronted papoušek

Těžký papoušek nebo kaštanový papoušek ( Ara severus ) je druh papouška, který žije v severní Jižní Americe, kde se jeho dosah táhne od Panamy do Amazonie Brazílie do Bolívie. Ptáci mají dlouhou životnost od 30 do 80 let. Ačkoli je papoušek většinou zelenožlutý, nad zobákem má kaštanově hnědou náplast. Odtud jméno, kaštanový fronty.

11. Papoušek červenonohý

Papoušek červenolistý ( Ara rubrogenys ) je druh papouška, který je endemický v hornatých oblastech Bolívie. Tento druh je klasifikován jako ohrožený a je chován v zajetí, aby se zajistilo přežití tohoto druhu.

10. Papoušek zelenooký

Zelený-okřídlený papoušek nebo červený-a-zelený papoušek ( Ara chloropterus ), je další živé druhy papoušek představovat jasně červené peří. Tito ptáci obývají lesy a lesy centrální a severní části Jižní Ameriky. Ačkoliv je tento druh stále rozšířený, je vystaven stejným společným hrozbám jako ostatní svého druhu.

9. Scarlet Macaw

Šarlatový papoušek ( Ara macao ) je velký pták s brilantním opeřením s červeným, žlutým a modrým peřím. Papoušek je původem z tropických vlhkých stálezelených lesů v Jižní Americe. Ačkoli stále považován za druh nejméně znepokojující z hlediska ochrany, některé místní populace tohoto ptáka se zmenšily kvůli ztrátě stanoviště a nezákonnému odchytu pro obchod se zvířaty.

8. Velký zelený papoušek

Velký zelený papoušek nebo papoušek Buffon ( Ara ambiguus ) je druh papouška žijícího ve střední a jižní Americe. V jeho dosahu, pták obývá baldachýn vlhkých tropických lesů kde to je velmi závislé na almendro strom. Ztráta biotopů v důsledku sklizně stromu almendro pro dřevo a nahrazení lesní půdy zemědělskou půdou ohrožuje populace velkého zeleného papouška. Pták je tak klasifikován jako ohrožený.

7. Vojenský papoušek

Vojenský papoušek ( Ara militaris ) je středně velký papoušek, který žije v lesích Mexika a Jižní Ameriky. Převážně zelené peří ptáka připomíná uniformu vojenské přehlídky, tedy jméno. Armádní papoušek je v současné době klasifikován jako zranitelný kvůli zachycení velkého množství těchto ptáků, aby uspokojil vysoké nároky průmyslu obchodu s domácími zvířaty.

6. Modro-Throated papoušek

Modro-throated papoušek ( Ara glaucogularis ) je druh papouška, který je endemický k Los Llanos de Moxos, malá oblast v severu-centrální Bolívie. Kvůli velmi omezenému rozsahu tohoto druhu a malé populaci nemnoho stovek jednotlivců, to je současně určeno jako kriticky ohrožené. Protiprávní obchod se zvířaty je považován za hlavního viníka za zánikem tohoto druhu. Modro-throated papoušek je považován za jeden z kulturního dědictví Bolívie.

5. Modro-žlutý papoušek -

Modro-žlutý papoušek ( Ara ararauna ) je živý pták s modrými horními částmi a žlutými podčástmi. Ptáci mohou být pozorováni v lesích a lesích tropické Jižní Ameriky. Ptáci jsou velmi populární mezi turisty a milovníky ptáků kvůli jejich nápadné barvě, schopnost mluvit, a těsné spojení s lidmi.

4. Spix je papoušek

Spix je papoušek také volal malý modrý papoušek ( Cyanopsitta spixii ), je nativní pták Brazílie. Pták je středně velký a váží asi 300 g. Peří tohoto ptáka vykazuje různé odstíny modré. Druh měl velmi omezený rozsah kvůli jeho velké závislosti na semenech a ořechech stromu Caraiba a podobné flóry v Caatinga suché lesní klima Brazílie. Kvůli destrukci a degradaci stanoviště, Spixův papoušek zažil masivní pokles populace. Dnes jsou tito ptáci klasifikováni jako kriticky ohroženi IUCN, zatímco někteří odborníci se domnívají, že jsou již ve volné přírodě.

3. Learův papoušek

Ara papoušek ( Anodorhynchus leari ) je velký modrý papoušek žijící v Brazílii. Pták má délku asi 75 cm a váží kolem 950 g. Ara papoušek má velmi omezený rozsah omezený na části severovýchodních brazilských vnitřních oblastí. Tady pták obývá stojany licuri dlaně. Kvůli jeho omezenému rozsahu a vysoce omezenému prostředí, Learův papoušek je ohrožený druh ptáka.

2. Hyacint papoušek

Hyacint papoušek ( Anodorhynchus hyacinthinus ) je zranitelný druh papouška, který obývá východní a centrální jižní Ameriku. Je to nejdelší ze všech druhů papoušků o délce asi 3, 3 stop od hlavy až ke špičce ocasu. Je také nejtěžší ze všech druhů létajících papoušků. Bezmotorový kakapo je těžší než papoušek hyacint. Chytání volně žijících ptáků pro obchod s domácími zvířaty a ztráta stanovišť ohrožuje přežití těchto ptáků dnes.

1. Glaucous Macaw

Glaucous macaw ( Anodorhynchus glaucus ) je kriticky ohrožený druh jižního amerického papouška, který je obecně věřil být zaniklý. Pták byl původem z částí Paraguaye, Argentiny a Bolívie. Pověsti o pozorování tohoto ptáka ve volné přírodě si udržely svůj status na kriticky ohroženém místě místo zaniklého.