Tanzánie ohrožených savců

Tanzanie má mnoho ekosystémů a přírodních stanovišť, zejména včetně horských lesů, lesů Miombo, savan, východoafrických vřesoviště, akátových savan a lesních lesů. Společně tyto a další tanzanské ekosystémy slouží jako domovy pro více než 300 druhů savců, z nichž je 14 druhů endemických, z nichž mnohé jsou ohroženy nebo ohroženy ohrožením svých populací. Těmto zvířatům hrozí především pytláctví, ničení stanovišť a fragmentace. Ačkoli někteří byli chráněni jak místním tak mezinárodním právem, jejich populace stále klesá.

Kalous aderský (Cephalophus adersi)

Adersův duiker je kriticky ohrožený druh nalezený v Tanzanian Zanzibar a Keňa. Duiker má výšku 12 palců u ramene s průměrnou hmotností 7, 5 až 12 kilogramů. Srst dikeru je načervenale hnědá s šedým krkem a světlejší spodní stranou a červený hřeben podél hlavy. Rohové duery jsou dlouhé asi 2 až 6 cm. Duiker má špičatý čenich a plochý nos. Vavřínské biotopy jsou převážně pobřežní lesy a lesy. Plaché zvíře je ostražité a velmi citlivé na zvuk. Strava duiker se skládá z květů, listů a ovoce, které se živí během dne. Duiker krmí osamoceně nebo ve dvojicích nebo trojicích.

Nosorožec východní (Diceros bicornis michaeli) \ t

Kriticky ohrožený nosorožec východní je ohrožen pytláctím jeho rohů. Nosorožec má dlouhý, štíhlejší a zakřivený roh. Nosorožec dosahuje 12 stop dlouhý a 5 stop vysoký u ramen s hmotností asi 3000 liber. Nosorožci zabírají hlavně plochy mezi pastvinami a lesy v hustém trnovém keři nebo akátovém křoviny. Nosorožec je primárně noční a živí se listnatými rostlinami, trnitými dřevinami, ovocem a výhonky. Nosorožec je hlavně agresivní, což pomáhá odvrátit dravce a vetřelce. Nosorožec má období těhotenství 15 až 16 měsíců, po kterém porodí jednoho mladého. Mláďata jsou pohlavně dospělá v pěti letech.

Šimpanz obecný (Pan troglodytes)

Obyčejný šimpanz je velký druh opice, který byl vypsán jak ohrožený. Šimpanz má na těle hrubé černé vlasy, s holým obličejem, prsty, chodidly, prsty a dlaněmi a váží asi 40 až 65 kilogramů a délku 63 až 94 centimetrů šimpanzů ve skupinách po 15 až 150 členech pod vedením jednoho samce. Šimpanz zraje asi deset let a má období těhotenství 8 měsíců. Šimpanz používá nástroje, jako jsou tyčinky, skály, tráva a listy, které získávají potravu, jako je med, mravenci, termiti a voda. Populace běžného šimpanze jsou ohroženy ztrátou stanovišť, pytláctví a chorobami. Obyčejný šimpanz zabírá paletu stanovišť včetně savany, stálezelených lesů, horských lesů a polořadovcových lesů.

Zoufalý Shrew (Crocidura zoufalý)

Zoufalý šejk je ohroženým endemickým savcem v subtropických a tropických vlhkých lesích v nadmořských výškách nad 1500 metrů. Druh je myšlenka nastávat v Uzungwe národním parku a Rungwe lesích. Druh připomíná myš a má na těle dlouhou srst. Šnek je dlouhý asi 15 cm a váží 100 gramů. Strava šejka se skládá z hmyzu, ořechů a červů. Šejka má období těhotenství 17 až 35 dní a životnost 12 až 30 měsíců.

Ekoturistika a ochrana savců v Tanzanii

Přítomnost mnoha velkých a vynikajících savců v biotopech v Tanzanii z něj činí špičkovou turistickou destinaci pro místní i mezinárodní turisty. Další ohrožení savci tanzanského původu, včetně východoafrického divokého psa, Kihaulovy myši, Rondova trpasličího galaga, tanzanského vlčího netopýra, Telfordova šejka, šejka Usambara, krysy Uzungwe vlei a opice červeného Zanzibaru, jsou chráněny v rámci národní sítě. parků a rezervací Tanzanie.

Tanzánie ohrožených savcůOdborný název
Adersův DuikerCephalophus adersi
Východní černý nosorožecDiceros bicornis michaeli
Společný šimpanzPan troglodytes
Zoufalý ShrewCrocidura desperata
Východoafrický divoký pesLycaon pictus lupinus
Kihaulova myškaMyosorex kihaulei
Rondo Dwarf GalagoGalagoides rondoensis
Tanzánský vlněný netopýrKerivoula africana
Telfordův ShrewCrocidura telfordi
Usambara ShrewCrocidura usambarae
Uzungwe Vlei RatOtomys uzungwensis
Zanzibar Red Colobus opiceProcolobus kirkii