Toco Toucan fakta - zvířata jižní Ameriky

Toco Toucan je největší člen ptáků rodiny Toucan a také nejznámější. Pták se nachází v Jižní Americe a je známý pro své výrazné obrovské barevné účet. Podle IUCN klasifikace, Toco Toucan je stav ochrany je nejméně znepokojený s ptákem být snadno adoptován jako mazlíček lidmi.

4. Fyzický popis

Toco Toucan je největší v pořadí Piciformes s dospělými rostoucí na délku v rozmezí mezi 22 palců a 26 palců. Křídlo křídla Toco Toucan míry mezi 8.7 se posunuje a 10.2 se posunuje, zatímco délka ptáka tarsus sahá mezi 1.9 se posunuje a 2.6 se posunuje. Peří pozorované u dospělých ptáků Toco Toucan je převážně pokryto černým peřím s několika tmavomodrými peřím. Peří na juvenilních ptácích Toco Toucan je však poněkud nudné, které ztmavne, jakmile dosáhnou dospělosti. Sexuální dimorfismus je přítomen v Toco Toucan s dospělými samci, kteří jsou o něco těžší než dospělí samice a váha u dospělých mužů je průměrně 1, 594 liber, zatímco průměrná hmotnost u dospělých samic je 1, 270 liber. Toco Toucan je tlustý ocas měří mezi 5.6 palce a 7 se posunuje a rysy jsou červené pod ocasem-skrytý. Široký ocas pomáhá při vyvažování na stromech a při letu létá také jako kormidlo. Toco Toucan oči jsou obklopeny tenkou modrou kůží, která má podobnost modré duhovky. Modrá kůže kolem očí je obklopena další tenkou oranžovou kůží.

Nejvýraznějším rysem Toco Toucan je jeho masivní účet. Obrovský účet je největší v rodině Toucan měření mezi 6, 2 palce a 9, 1 palce a je obvykle žlutooranžová v barvě, která se postupně mění na červeno-oranžové na jeho spodní části a rysy velké černé skvrny na špičce. Návrh zákona, který tvoří asi třetinu celkové délky těla Toca Toucana, je největší zobák ve vztahu k tělesné velikosti u všech ptáků. Nicméně, zatímco účet masivní velikost dělá to zdát se těžký, to je docela lehké jak to je vyrobeno z keratinu a má četné vzduchové kapsy. Účet u mladistvých je tvrdší než u dospělých.

3. Dieta

Tukan Toco je díky své stromové přírodě především krmivem živoucím hlavně plody a semena, která se nacházejí v baldachýnu. Preferované ovoce ptáků se vyskytuje na stromech genipapo, na stromech s dýně, stejně jako na stromech agarrapolo. Toco Toucan je však také masožravec, který se živí malými ptáky, ještěrky, malými obojživelníky, ptačími mláďaty a hmyzem. Toco Toucan také živí ptačí vejce a mláďata včetně těch ohroženého hyacint papouška. Nesmírný účet Toca Toucana je jeho nejdůležitějším nástrojem, který umožňuje Toco Toucan uchopit plody z větví, které nemohou vyhovět hmotnosti ptáka. Barevný účet je také používán pro zasažení stromových trhlin a otvorů pro přístup ke skrytým vajíčkům nebo malým zvířatům. Pták má jedinečný způsob krmení, kde nepoužívá jazyk při polykání a místo toho umisťuje potravinářský předmět na špičku svého bankovního účtu a nakloní hlavu o 180 stupňový sklon, který nasměruje potravinu na její hltan.

2. Stanoviště a oblast

Toco Toucan je stromové zvíře, které tráví většinu svého života v korunách stromů. Toco Toucan je obvykle nalezený v polootevřených oblastech s omezeným stromovým krytím včetně savany, lesů a plantáží a být endemický v “cerrado” v ​​Brazílii. Cerrado je oblast s omezeným stromovým růstem s existujícími stromy být semi-opadavý. Pták se nachází také v lesích, které obklopují vodní koridory. Toco Toucan je hlavní potravina je ovoce, které se vyskytuje sezónně nutit ptáka, aby se stěhoval z jednoho stanoviště na další hledají rodící stromy. Ptáci jsou primárně nalezeni v oblastech s nízkou nadmořskou výškou, ale nacházejí se také v blízkosti And, v nadmořské výšce 5 740 metrů nad mořem v Bolívii. Toco Toucan se vyskytuje v severní a východní oblasti Bolívie, jižní a východní oblasti Brazílie, v severních oblastech Argentiny, a centrální a východní oblasti Paraguaye. Toco Toucan je také nalezený v malých populacích v pobřežních oblastech Guyany. Pták se nevyskytuje extenzivně v amazonském lese a vyskytuje se pouze podél říčních koridorů, zejména podél dolní amazonky nebo v otevřených oblastech lesa s omezeným porostem stromů.

1. Chování

Při létání Toco Toucan bylo pozorováno, že se střídají mezi rychlým máváním křídel a klouzáním. Toco Toucan je však špatný leták a většinou se spoléhá na naději, že se přestěhuje z jedné větve na druhou. Toco Toucan je extrémně společenský a společenský pták a tráví většinu času v hejnech šesti členů nebo ve dvojicích. Když nekrmíte, ptáci tráví čas vzájemným ošetřováním pomocí velkých účtů, aby posílili své sociální vazby. Toco Toucan má komplexní řadu zvuků používaných pro komunikaci, včetně hlubokých, hrubých žabovitých chrostíků, které pták produkuje opakovaně. Další formou pozorování ptáků na ptácích je opakované tažení jejich účtů. Toco Toucan vnímá své prostředí chemickými, sluchovými a vizuálními stimuly, charakteristikou pozorovanou u všech ptáků. Vědci nedávno zjistili, že Toco Toucan využívá svůj obrovský účet jako tepelný regulátor zodpovědný za až 60% tepelných ztrát ptáků a ptáci byli během spánku pozorováni, jak umístili účty pod křídla, aby tak minimalizovali tepelné ztráty.

Toco Toucans dosáhnout sexuální zralosti mezi věkem 3 a čtyři roky s jejich ročním obdobím rozmnožování normálně nastávat během jara. Během námluvy, ptáci jednoho rodu začnou ovocný házet rituál s potenciálními kamarády po kterém muž se spojí s ženou. Toco Toucans má monogamní vztahy se svými kamarády. Oba kamarádi se podílejí na hnízdění, kde je hnízdo obvykle postaveno na vysokých větvích. Nicméně, ptáci byli také pozorováni hnízdit v termite kopcích. Po páření, samice položí spojku asi čtyř vajec, které jsou pak inkubovány v zatáčkách oběma kamarády. Vejce se vylíhnou asi po 18 dnech, kdy jsou mláďata bezmocná a zcela závislá na svých rodičích již více než šest týdnů. Během tohoto období dospělí Toco Toucans velmi chrání své mláďata a budou bojovat proti vetřelcům.