Tři druhy Cassowary ptáka žijící dnes

Kachny jsou ptáci nadřádu běžci v rodu Casuarius, kteří žijí v tropických lesích Nové Guineje a na blízkých ostrovech. Populace cassowaries jsou také nalezené v severovýchodní Austrálii. Ptáci jsou bez letu a jsou jedním z nejtěžších ptáků na světě. Kazy lze klasifikovat do tří existujících druhů, jak je uvedeno níže.

3. Trpasličí Cassowary

Trpasličí cassowary ( Casuarius bennett i ) je nejmenší mezi třemi druhy cassowary . Ptáci obývají horské lesy Yapen Island, New Britain a New Guinea, kde žijí v nadmořských výškách až 10 800 metrů. Ačkoliv je menší než ostatní cassowary, je to stále velký pták. Délka ptáka se pohybuje mezi 99 a 150 cm a jejich hmotnost se pohybuje od 17, 6 do 26 kg. Ptáci mají ztuhlé černé opeření, modrý krk s červenými kožními skvrnami a růžové tváře. Casque na hlavě je krátký a trojúhelníkový. Podobně jako u ostatních kasáren mají tito ptáci na vnitřním prstu smrtící drápy. Trpasličí cassowary se živí drobnými zvířaty, hmyzem a padlým ovocem. Ptáci jsou klasifikovaní jako “blízko hrozil” kvůli ztrátě lokality a degradaci, a vysoké míry lovu a zachycení lidmi.

2. Severní Cassowary

Severní cassowary ( Casuarius unappendiculatus ) severní Nové Guineje je masivní, podsaditý nelétající pták. Pták je endemický k severním nizozemským deštným pralesům a pobřežním bažinám. Oni jsou také nalezeni v Salawati, Batanta, a Yapen ostrovy. Tito ptáci raději žijí v nadmořských výškách pod 1610 stop. Severní cassowary má modrou tvář, kaskádovitě na hlavě a zářivě červenou nebo žlutou proutí a krk. Nohy jsou dobře vybaveny dýkou podobnou dýce na vnitřní špičce. Tito ptáci mají délku asi 149 cm a výšku 1, 5 až 1, 8 m. Severní cassowaries jsou plachý a osamocení ptáci, kteří se živí stravou hlavně sestávat z ovoce a malých zvířat. Samice jsou polygamní v přírodě, zatímco samec vychovává mláďata asi devět měsíců. Lov je největší hrozbou pro přežití severního kasárna, zatímco ztráta stanoviště je také velmi rozšířená. Kosti a vejce kachny jsou shromažďovány domorodci, zatímco mláďata jsou chycena pro maso.

1. Jižní Cassowary

Jižní cassowary ( Casuarius casuarius ) je velký, černý, neletavý pták, který je distribuován v severovýchodní Austrálii, Nové Guineji a Indonésii. V jejich dosahu obývají převážně tropické deštné pralesy. Také mohou být příležitostně pozorovány v savanách a mangrovových porostech v jejich dosahu. Jižní cassowary preferuje žít ve výškách pod 1, 600 nohami v Nové Guineji a dole 3, 600 noh v Austrálii. Pták je největší ze všech druhů kasů a druhý nejtěžší pták na planetě. Samice jsou větší o hmotnosti přibližně 58, 5 kg, zatímco samci váží přibližně 29 až 34 kg. Southern cassowary má modrý obličej, dvě červené watvy visící z hrdla a tuhé a chlupaté černé peří. Pták také zdobí rohovitý kaskádu v horní části hlavy. Nohy ptáka mají tři prsty a na vnitřní straně mají smrtící drápy podobné dýce. Southern cassowary se živí padlým ovocem na lesní půdě, stejně jako drobnými obratlovci, hmyzem a plísněmi. Páruje se pouze v období rozmnožování a je jinak osamělý v přírodě. Pták je schopen zabít lidi, psy a další organismy, pokud je provokován. IUCN je kategorizován jako "zranitelný", protože populace ptáků klesá v důsledku přehřívání a ztráty stanovišť.