Většina barevných ptáků z celého světa

10. Větší ráj ptáků

Větší ráj má jedinečně barevné peří. Muži mají kaštanové tělo, duhově zelenou tvář a světle žlutou se stříbrnou duhovou korunkou. Dlouhá ocasní pera jsou žlutá na základně, bílá na špičce a pruhovaná kaštanovou barvou. U mužů i žen jsou oči žluté a zobáky jsou modré. Samci rostou na 17 palců. Tento ptačí druh žije v nížinných a kopcovitých lesích Papuy Nové Guineje, Indonésie a Aru.

9. Wilsonův pták z ráje

Wilsonův pták z ráje může růst na přibližně 8, 3 palce. Samec je nejbarevnější, s šarlatovým a černým tělem. Jeho hlava je jasně světle modrá barva s černým vzorem a bez peří. Zadní část krku je pokrytá jasně žlutým peřím a nohy jsou tmavě modré. Jeho ocasní peří je tenké a rozdělené do dvou kudrlinek. Tento druh ptáků je endemický do Indonésie, nachází se pouze v nížinných a kopcovitých deštných pralesech ostrovů Waigeo a Batanta. Wilsonův pták z ráje je vypsán jako blízký ohrožený na Červeném seznamu IUCN. Největší hrozbou pro jeho přežití je ztráta stanoviště v omezeném rozsahu.

8. Nádherná víla Wren

Nádherná víla, známá také jako úžasný wren, může vyrůst až na 5, 5 palce. Chovní samci mají jasně modrou barvu, purpurově modré hrdlo a tmavě modrá křídla a ocas. Mají černé znaky na hrudi a očích a mají černý účet. Když není chov, samec je hnědý s modravě zbarvenými křídly a ocasem. Samice je podobná vzhledu jako u samčího psa kromě zobáku je tmavě červenohnědá barva. Tento druh ptáka upřednostňuje vyprahlé polosuché stanoviště a nachází se ve většině pevninské části Austrálie.

7. Indický páv

Indický peafowl je rodák z jižní Asie. Tento druh preferuje vlhké a suché listnaté lesní stanoviště. Lidé ji zavedli do mnoha zemí světa. Indický peafowl je relativně velký pták, který může růst přibližně 39 k 45 palcům od zobáku k ocasní základně a 77 k 89 se posunuje když zahrnuje ocas. Muž je nejvýraznější a má duhovou indigově zbarvenou hlavu. Zadní peří má bronzovou barvu. Ocas je jedním z nejkrásnějších druhů ptáků. Otvírá se do velkého tvaru ventilátoru a špičky dlouhých peří mají zelenou, žlutou a modrou skvrnu, která připomíná oko.

6. Lilac-breasted Roller

Lila-breasted roller je malý, pestrobarevný pták, který lze nalézt v subsaharské Africe a jižní oblasti Arabského poloostrova. Tito ptáci mají lila-barevný krk a hrudník, světle modré barvy těla, tmavě modré peří u základny křídla, a černé znaky na jeho špičkách křídel. Samci a samice mají podobný vzhled.

5. Včela jedlí vousatý

Červeno-vousatý včelí jedlík žije v indo-malajské oblasti jihovýchodní Asie v hustých lesních biotopech. Samci a samice mají podobný vzhled. Mají jasně zelené tělo, červené hrdlo a hrudník, světle fialové čelo a nažloutle oranžové oči. Jak jeho jméno napovídá, jeho strava sestává hlavně z včel, sršňů a os.

4. Lady Gouldian Finch

Paní Gouldianová je malá, pestrobarevná pták. Obě pohlaví jsou pokryta zelenou, žlutou, modrou, fialovou, červenou a černou. Oni jsou endemičtí do Austrálie, preferring tropických savanských lesních stanovišť v severní části země. V roce 1992 byl klasifikován jako ohrožený ve volné přírodě s méně než 2 500 exempláři. Tento pták je však populární u lidí a koncem 90. let bylo v zajetí více než 13 000 lidí.

3. Tukan

Toucan pták je možná jeden z nejznámějších díky své barevné a velmi velký účet. Největší z těchto druhů může růst na 29 palců a váží až 1, 5 libry. Jeho tělo je obvykle černé s bílým hrdlem a hrudníkem. Oranžové peří lze nalézt kolem očí. Nachází se v lesích a savanách v celé střední a východní Jižní Americe.

2. Mandarin Duck

Kachna mandarinka se nachází ve východní Asii. Některé druhy unikly ze soukromých sbírek, které tvoří divoké populace jak ve Velké Británii, tak v USA. Samice je méně barvitá než samce. Samec má červený účet, velký bílý oblouk nad očima a červenohnědý barevný obličej. Jeho prsa je fialová, hrudníková a žaludek bílá, na zadní straně má oranžovou barvu.

1. Scarlet Macaw

Šarlatový papoušek je velký papoušek. Může růst o 32 palců a vážit až 2, 2 libry. Hlavně červená barva má také modrá křídla se žlutým pruhem na horním křídle. Oči jsou obklopeny bílou kůží bez peří. Šarlatový papoušek lze nalézt v Amazonské pánvi v Jižní Americe a napříč Střední Amerikou. Upřednostňuje subtropické deštné pralesy v blízkosti řek.