Východní screech owl fakta: zvířata Severní Ameriky

Sovy plíseň se nacházejí zejména v Americe, kde jsou endemické. Po většinu 20. století, tento rod byl roztříděn se starým světem scops sovy, které patří k rodu Otus. Nicméně, to je nyní zvažováno jako oddělený rod založený na DNA sekvenování, morfologický, biogeographical, a data chování. V současné době existuje 21 známých druhů pískavců rodu M egascops, z nichž jeden je sova východní. Existuje pět poddruhů sova východní, které se nacházejí ve východní Severní Americe od Mexika po Kanadu.

Fyzikální vlastnosti

Dospělá východní sova (Megascops asio) měří délku mezi 6, 3 a 9, 8 palce a přibližně 4, 3 až 8, 6 oz. hmotnostní rozpětí, zatímco rozpětí křídel je přibližně 18 až 24 palců. Ve vzhledu jsou buď tmavě šedé nebo rezavé barvy se složitými vzory na peří s pruhy na underparts. Vyznačují se kulatou, velkou hlavou a vynikajícími chomáčky. Oni také mají žluté oči a zobák je nažloutlý také, zatímco jeho délka je o 0.57 se posunuje. Sova východní východní má také silné a relativně velké nohy ve srovnání s jižní soví sourozenkou a mají peří zakrývající prsty na nohou.

Lokalita a oblast

Sova východní je obvykle nalezena v listnatých lesích, otevřených smíšených lesích, zalesněných předměstských oblastech, parcích, lesích v blízkosti bažin, břehových lesích, polích a loukách. Oni jsou známí vyhnout se místům obyčejně obývaných většími sovy, zvláště velká rohatá sova (Bubo Virginianus). Mohou prosperovat tváří v tvář urbanizaci a jsou považovány za adaptabilnější a úspěšnější než jejich protějšky, jako je např. Sova obecná (Strix varia) a sova pálená (Tyto alba). Sovy východní hnízdí mohou hnízdit a žít podél hranic rušných silnic a dokonce i na vrcholcích pouličních světel v centru měst. Je známo, že východní sourozenci žijí kdekoli od hladiny moře až k výšce 49 000 stop nad mořem v oblastech, jako jsou orientální hory Sierra Madre.

Návyky krmení

Sova východní screech, stejně jako většina ostatních dravců, je oportunistický lovec. Jsou to také všestranní a divokí lovci, kteří vedli rané spisovatele k přezdívce sova jako „opeřených divokých koček“. Vrabci domácí, ještěrky, domácí myši a velký hmyz jako cikády tvoří potravu sovy. Pták loví od pádu temnoty až do rána a většinou během prvních hodin, kdy padá tma. Pták využívá svého ostrého vidění a akutního sluchu, aby lokalizoval svou kořist, a loví tím, že upadají na svou kořist z bahnic. Mohou také lovit skenováním z horní části stromů a mohou dělat krátké vpády do otevřených polí.

Stav ochrany

Sova východního pískání je vypsána IUCN červeným seznamem jako nejméně znepokojující druh kvůli jejich velké populaci ve volné přírodě. Přesný počet obyvatel je těžké určit, protože se jedná o noční pták. Nicméně, to je odhadoval, že populace ptáka vzrostla mezi 1966 a 2015, obzvláště v Kanadě ale klesal ve Spojených státech. Podle partnerů v letu je odhad světové populace sova východní hnízdo 900 000 a 95% obyvatelstva je v USA. Eastern Screech owl je hodnocen 20 z 20 na Continental Concern Score. V roce 2016, druh nebyl Severní Amerika je Bird Watchlist.