White-sledoval Eagles - zvířata Eurasie

Každý ví o orla bělohlavého. Je to americký národní pták, který se objevuje na prezidentské pečeti a v logách většiny amerických federálních agentur. Dokonce i Steller's Sea Eagle si užívá široké známosti v celém svém rozsahu pobřeží severovýchodní Asie, zejména poloostrova Kamčatka. Ale to je White-sledoval orla, který má největší rozsah stanoviště, a orel být jediné ohnisko tohoto článku.

Fyzický popis

Považovaný za čtvrtého největšího orla na světě, bílí-sledoval orly jsou změřeni mít délku mezi 26 k 37 se posunuje a rozpětí křídel sahat od 5.8 k 8.0 nohám, s průměrem rozpětí křídel 7 noh, dělat je mít největší střední rozpětí křídel křídel. Orel. Dospělí orli jsou obecně šedavě hnědí s mírně bledší hlavou a pak jejich eponymickým bílým ocasním peřím; a jako mnoho jiných druhů orlů, oni mají žluté pařáty.

Strava

Zatímco bílá-sledoval orla dieta je pestrá, jako většina orlů, oni často kořistí na rybách, ptácích a malých savcích, který může sahat od voles k jehněčím a telatům jelena. Mnozí ptáci jsou převážně mrchožrouti, pirátské potraviny z vydry, další dravci, a dokonce i rybáři a kapři rybníci budou vykořisťováni orly, když se s nimi setká příležitost. Jejich denní potřeba potravy je mezi 500 až 600 gramy, nebo o něco málo přes libru.

Lokalita a oblast

White-sledoval orla je přítomný a má rozsah skrz celou Evropu a Asii, s malými populacemi přítomnými v jihozápadním Grónsku a západním Islandu. Tak, orli vyžadují velmi velký a otevřený prostor jezer a pobřeží a říčních údolí, často uvnitř boreal lesních klimatických oblastí, ale také sahat do tundry a dokonce k havajským ostrovům kde orli jsou jen tuláci. Orli samozřejmě upřednostňují pro své hnízda nerušené útesy a otevřené porosty pralesů. Jejich hnízda jsou často nejen velká, ale opakovaně, někdy po mnoho desetiletí, předávaná postupně. V současné době je v Evropě asi 50–74% z celkového počtu obyvatel, přičemž mnoho z orlů přechází v zimě do kontinentální Evropy a jižní Asie.

Společenské chování

Stejně jako ostatní druhy orlů, spárují se pro život a jsou monogamní, ale pokud člověk zemře, pak je náhrada zřejmě často volena. Námluvy mezi orly se týkají leteckého zobrazení, dokončování s párem zamykání pařáty ve vzduchu, a spirálovitě směrem k zemi v sérii kartáčů před oddělením jen několik metrů nad zemí a stoupající zpět do nebe znovu. Někdy byly pozorovány koncentrace 30 až 40 orlů a zaznamenávány do hnízd, když je v okolí dostatek potravin. A v Norsku si orel bělohlavý a orli zlatí vychutnávají koexistenci, která není nikde jinde vidět v každé oblasti druhů.

Reprodukce a životní cyklus

Orli jsou zralí a začínají se chovat, když mají 5 až 6 let. Během měsíců březen a duben bude samice snášet 2 až 3 vejce po dobu 2 až 5 dnů před jejich inkubací po dobu 38 dnů pro každé vejce. Vejce se nevylíhnou najednou, jak je často vidět v televizi, ale během několika dní, po kterých budou mláďata vzájemně tolerantní, může existovat nějaká konkurence, přičemž nejstarší je dominantní. Samice a mláďata budou první tři týdny dávat potravu, než budou moci krmit sami v hnízdě ve věku 5 až 6 týdnů. Oni jsou schopní létat, když oni jsou 10 k 11 týdnu starý ale ještě zůstat blízko hnízda, zatímco oni jsou ještě závislí na jejich rodičích pro další 5 k 6 týdnům. Celkově, bílí orlíci mají dlouhou průměrnou životnost kolem 21 let.